Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

4 yıl ceza verildi

4 yıl ceza verildi

Erdek'teki tekne faciasında karar çıktı

Erdek'in "Çuğra" bölgesindeki sahilde, 7 Ağustos 2021'de meydana gelen sürat motoru faciasında yaşamını yitiren Elvan Taşdöğen'in ölümüne neden olan Ender Küçük'e 4 yıl hapis cezası verildi.

Erdek Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında taraflar son savunmalarını yaptılar. 

46 yaşında, denizde yüzerken Mustafakemalpaşalı Ender Küçük'ün çarptığı sürat teknesiyle yaşama veda eden Ankaralı Elvan Taşdöğen'in avukatı ile eşi Aydın Taşdöğen, olayın yaşanmasında tek suçlunun tekneyi kullanan Küçük olduğunu öne sürdüler. Avukat ile eşi Taşdöğen, Küçük'ün, kalkışta sürat motorunun hız kazanması için teknenin önüne iki kişiyi oturttuğunu belirterek, "Olayda hayatını kaybeden Elvan Taşdöğen'in yanında yüzen bir arkadaşı da tanık olarak ifadesinde, kendisinin de sürat teknesinden çarpmasından son anda kurtulduğunu söylemişti. Bu arada sanığın, olaydan sonra ve duruşmalar sırasında pişmanlık duyduğunu belirten hiçbir ifadesi olmamıştır" dediler. 

Ender Küçük ise Elvan Taşdöğen'in, dubaların dışında, kulağında kulaklık bulunduğunu, ayrıca anti depresan kullandığını, olayda herhangi bir kusurunun olmadığını iddia etti. Küçük, "Denizde yüzen rahmetli, suyun altındaydı. Bu nedenle görmedim. Teknenin önüne oturttuğum iki kişi de teknenin hızını artırmak için değil, görüş açımı sağlam düşüncesiyleydi. Hiçbir sabıkam yoktur. Böyle bir olaydan çok üzgünüm. Ailesine baş sağlığı diliyorum" dedi.

Mahkeme, istinaf yolu açık olmak üzere Ender Küçük'e, takdir indirimi uygulanmaksızın, "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 4 yıl hapis cezası verirken, avukatlık ücreti olarak da 17.900 lira ödemesini kararlaştırdı. 

Mahkeme başkanı, kararın istinaf mahkemesine açık olduğunu belirtti. 

Bir çocuk annesi olan Elvan Taşdöğen'in eşi Aydın Taşdöğen ise duruşmadan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu kararı yetersiz buluyoruz. Bunun bir kaza değil, cinayet olduğunu düşünüyoruz. Biz, 'olası kasıtla ölüme neden olma' suçuyla ceza verilmesini bekliyorduk. Kararı İstinaf Mahkemesi'ne taşıyacağız' diye konuştu.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: verildi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı