Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

4/Cli Personelin Özlük Haklarını Ne Zaman Düzelteceksiniz?

4/Cli Personelin Özlük Haklarını Ne Zaman Düzelteceksiniz?

Balıkesir MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut; 4/C statüsünde çalışan personellerin özlük haklarını TBMM gündemine taşıyarak konu ile ilgili olarak Başbakanın yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.

Balıkesir MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut; 4/C statüsünde çalışan personellerin özlük haklarını TBMM gündemine taşıyarak konu ile ilgili olarak Başbakan`ın yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.
Milletvekili Bulut; 10 yıl önce sayıları çok az olan 4/C`li personelin gün geçtikçe sayılarının katlanarak artmasına dikkat çekerek, kamu kurumlarında istihdam edilen bu statüdeki personel sayısının 45 bini bulduğunu söyledi. 
AKP İktidarı döneminde 4/C statüsü, kamunun asli istihdam biçimi haline getirildiğini ifade eden Bulut; bu şekilde çalışan personellerin iş güvencesinin bulunmadığını, çalışma saatlerinin belirli olmamakla birlikte yöneticilerin isteğine göre fazla mesai kavramı olmadan çalışmak durumunda bırakıldıklarını ifade etti.
Bulut; "4/C statüsünde çalışan personellerimizin özlük hakları sınırlıdır. Sağlık sorunlarında sadece 30 gün sağlık raporu kullanabiliyorlar ve raporlarını uzatamamaktalar" dedi.
4/C`lilerin tayin hakkının da bulunmadığını sözlerine ekleyen Bulut; "4/C statüsünde çalışan arkadaşlarımıza aile yardım ödeneğinin verilmesi gerek. Bu şekilde çalışan arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin kısa sürede düzenlenerek, özlük haklarının tam olarak sağlanması zorunluğu ortada." diye konuştu.
Bulut`un verdiği soru önergesinde de; "Kurumlar arasında değişiklik gösteren maaşlarının eşit işe eşit ücret kapsamında düzeltilmesi konusunda çalışmalarınız var mıdır? 4/C`li çalışanlarımızın özlük haklarının (Maaş Artışı, Tayin Hakkı, Aile Yardımı, Sağlık Sorunlarında Raporlarını Uzatabilmeleri V.b.) düzeltilmesi konusunda yapılan çalışmalarınız var mıdır? 4/C statüsünde çalışan arkadaşlarımızın iş güvencesinin sağlanarak, kadro verilmesi konusunda çalışmalarınız var mıdır?" soruları yer aldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli