Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

57 çiftçi destek için başvurdu

57 çiftçi destek için başvurdu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçiler için başlatılan Kırsal Kalkınma Destek başvuruları sona erdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçiler için başlatılan Kırsal Kalkınma Destek başvuruları sona erdi.
1 Ağustos 2012 günü sona eren Kırsal Kalkınma Destek başvuruları için Erdek merkez ve bağlı Ocaklar-Karşıyaka Beldeleri ile tüm köylerde çiftçilik işi yapan üreticilerden 57 kişi Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi talebiyle Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`ne başvuruda bulundu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında başlattığı uygulama kapsamında, Erdek`ten destek başvurusu yapan çiftçi sayısı netleşti.
Konu hakkında açıklama yapan Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü M. Murat Yazar, 36 el traktörü, 20 zeytin hasat makinesi, 1 adet Pulvarizatör, ilaçlama hibe destekli makine, ekipman desteği için Erdek`ten 57 çiftçinin başvuruda bulunduğu söyledi.
Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, yaptığı açıklamanın devamında, 1 Ağustos 2012 tarihinde sona eren başvuru sonuçlarının kısa bir zamanda Bakanlıkça yapılacak değerlendirmeler sonucu açıklanacaktır ifadelerine yer verdi.
Bilindiği gibi; Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi kapsamındaki başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra, değerlendirme çalışmalarına geçilip, hibe almaya hak kazanan başvuru sahiplerinin Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü`nün  yazılı tebligatının kendilerine ulaşmasını müteakip 10 gün içerisinde hibe sözleşmesi imzalamak için Müdürlüğe gitmeleri ve yanlarında vadesi geçmiş borçlarının olmadığı ile ilgili Vergi Dairesinden belge getirmeleri gerekmektedir.
Haber : Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false