Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

5. Balıkesir Tarım Fuarı Kepsutta açıldı

5. Balıkesir Tarım Fuarı Kepsutta açıldı

500 firmanın katılımıyla düzenlenen 5. Balıkesir Tarım Fuarı Kepsutta törenle hizmete girdi.

500 firmanın katılımıyla düzenlenen ``5. Balıkesir Tarım Fuarı`` Kepsut`ta törenle hizmete girdi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, geçen yıl düzenlenen fuarın çok başarılı bir şekilde icra edildiğini, bu yılki fuara da ilginin yoğun olduğunu söyledi.
Fuarların ticaretin yörüngesini oluşturduğunu ifade eden Turhan, "Fuarlar, teknolojiyi çiftçinin ayağına getiren önemli organizasyonlardır. Balıkesir tarım potansiyeli itibarıyla Türkiye`yi besliyor. İnşallah büyükşehir ile beraber Balıkesir`i fuarlar şehri yapmak istiyoruz" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı A. Edip Uğur ise tarımı etkileyen en önemli faktörler arasında suyun olduğuna dikkat çekip, Orman ve Su İşleri Bakanlığının son 10 yıldaki yatırımlarının 1 milyar liraya ulaştığını söyledi.
Balıkesir`e Manyas ve Havran barajının yanı sıra birçok gölet kazandırdıklarını dile getiren Uğur, "Şimdi de inşallah Kepsut Barajı`nı yapacağız. Baraj sayesinde Kepsut dahil olmak üzere ilçeye bağlı 20 köyümüzdeki bütün toprakları suya kavuşturacağız" dedi.
Uğur, devamında şöyle konuştu: "Son 10 yıl içinde Balıkesir`de tarım ve hayvancılığa verilen nakit hibe desteği 1,4 milyar lira. 2012 yılı destekleri de 243 milyon lira. Ayrıca Ziraat Bankası`ndan tarım ve hayvancılığa 265 milyon lira kredi desteği sağlanmış. Bunun içinde % 0 faiz olan da var, % 5 faiz olan da. Biz her zaman Balıkesir`de tarım ve hayvancılığın destekçisiyiz. Büyükşehirle birlikte daha önce İl Özel İdaresi sorumluluğunda olan tarım ve hayvancılık, büyükşehrin sorumluluğuna girecek. Tarım ve hayvancılığı, büyükşehrin istihdam edeceği veterinerler ve ziraat mühendisleriyle destekleyeceğiz"
Konuşmaların ardından, açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, 500 firmanın katıldığı ve 2 Mart`a kadar açık kalacak olan fuarı gezdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli