Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

6 yaşındaki çocuğa trafik cezası geldi

6 yaşındaki çocuğa trafik cezası geldi

Edremitte yaşayan 6 yaşındaki Kazım Emir Ömeroğlu'na, daha önce hiç gitmediği Eskişehir'den ”trafik cezası ödeme emri” geldi.

Edremit`te yaşayan 6 yaşındaki Kazım Emir Ömeroğlu'na, daha önce hiç gitmediği Eskişehir'den ”trafik cezası ödeme emri” geldi.
Baba Mehmet Ömeroğlu, 6 yaşındaki çocuğu adına gelen trafik cezası ödeme ihbarnamesinde oğlunun 2011 yılı haziran ayına dair 66 lira trafik cezası borcu bulunduğunu söyledi.
İlk olarak gelen motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezası ödeme ihbarnamesinin ardından yine Eskişehir'den ikinci bir ödeme ihbarnamesi geldiğini öne süren Ömeroğlu, ”İlk cezayı çocuğum 6 yaşında olduğu için dikkate almamıştım ama ikinci ceza geldiğinde korktum” dedi.
”Gelen ihbarnamede çocuğumun TC kimlik numarası dahil her şey doğru” diyen Ömeroğlu, ”Oğlum Kazım Emir, 2006 doğumlu. Bize bu cezalar Eskişehir'den geliyor. 26 plakalı bir araçla işlenmiş bu cezalar. Ne benim, ne de bir tanıdığımın 26 plakalı bir aracı var. Eskişehir'de ne bir akrabamız, ne de dostumuz var. Belki isim benzerliğinden gelmiş olabilir” ifadelerini kullandı.
Oğluna gelen ihbarname ile Edremit Vergi Dairesi'ne gittiğini anlatan Ömeroğlu, Eskişehir 2 Eylül Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne durumu izah eden bir faks çekildiğini kaydetti. Vergi Dairesi Müdürlüğü ile telefonda da görüştüğünü bildiren Ömeroğlu, buradan herhangi bir cevap gelmediğini söyledi.
Anne Hatice Ömeroğlu ise ”Postacı ihbarnameyi getirdiğinde oğlumun ismini söyledi, oğlum kapıya gelince ve kimliğini gösterince postacı da şaşkına döndü” dedi. Eskişehir'e hiç gitmediklerini belirten Ömeroğlu, yanlışlık ya da isim benzerliği olabileceğini, fakat TC kimlik numarasının da aynı olmasına anlam veremediğini ifade etti.
Kazım Emir Ömeroğlu da kendisine yöneltilen sorular üzerine, otomobil kullanmayı bilmediğini, oyuncak arabalarıy-la oynarken bazen hızlı gittiğini, bazen de arabalarını çarpıştırdığını söyledi.
Balıkesir-AYNA


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli