Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

75 bin 770 dekar tarım alanı suya kavuştu

75 bin 770 dekar tarım alanı suya kavuştu

Orman ve Su İşleri Bakanlığından Balıkesire 82 milyon lira yatırım bedelli dev eserler kazandırılıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı`ndan Balıkesir`e 82 milyon lira yatırım bedelli dev eserler kazandırılıyor.
Aralarında barajlar, sulama projeleri, içme suyu temin tesisleri, taşkın koruma tesisleri, ormancılık, doğa koruma ve meteoroloji projeleri bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tamamlanan 113 Dev Eser, Başbakan Erdoğan tarafından hizmete alındı.
Balıkesir`de yapımı tamamlanan toplam yatırım bedeli yaklaşık 82 milyon lira olan Merkez Yağcılar Barajı, Sındırgı Yaylabayır Barajı, Havran Ovası Sulaması, Ergili Pompaj Sulaması ile 3 yangın kulesi, 3 ilk müdahale ekip binası 1 yangın önleme tesisi ve 3 adet meteoroloji gözlem istasyonu da Başbakan Erdoğan tarafından Ankara`dan açıldı.
Başbakan Erdoğan, 113 eserin toplu açılış merasiminde yaptığı konuşmada, açılışı gerçekleştirilen 113 hizmet ve eserin Türkiye`ye hayırlı olmasını diledi.
Havran Sulaması canlı bağlantı ile açıldı
Balıkesir`de de Havran Barajı bölgesine canlı bağlanan ve Havran Ovası Sulamasının açılışını gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, eskiden açık sistemle sulama yapıldığını, artık buharlaşmayı minimize etmek için damıtma ve yağmurlama gibi sistemlere geçiş yapmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, bu şekilde çok ciddi bir geri dönüşümü sağladıklarını belirtti.
Açılışı yapılan Merkez Yağcılar Barajı ile 8 bin 630 dekar, Sındırgı Yaylabayır Barajı ile 2 bin 430 dekar, Havran Ovası Sulaması ile 30 bin 600 dekar ve Ergili Pompaj Sulaması ile de 34 bin 110 dekar olmak üzere toplam 75 bin 770 dekar tarım alanı suya kavuştu.
Ayrıca Balıkesir`de inşa edilen 3 yangın kulesi, 3 ilk müdahale ekip binası 1 yangın önleme tesisi ve 3 adet meteoroloji gözlem istasyonu da Başbakan Erdoğan tarafından Ankara`dan açıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı