Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

81 ilin 52sinde AVM bulunuyor

81 ilin 52sinde AVM bulunuyor

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, küçük esnafı tehdit eden AVMlerle ilgili önerge verdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, küçük esnafı tehdit eden AVM`lerle ilgili önerge verdi.
MHP Milletvekili Bulut, sayıları her geçe gün giderek artmaya devam eden Büyük Alışveriş Merkezleri ile ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün`ün yazılı olarak cevaplandırılması üzerine soru önergesi verdi.
MHP Milletvekili Bulut, 81 ilin 52`sinde yaklaşık 309 alışveriş merkezinin bulunduğunu açıkladı.
Bu alışveriş merkezleri içinde `Tekstil sektöründen, mobilya sektörüne, beyaz eşyadan gıda sektörüne, kozmetikten ayakkabı sektörüne kadar AVM`lerden memnun olan sektör bulunmadığını sözlerine ekleyen Bulut, "7 milyar dolar büyüklüğe sahip ucuzcu market piyasasında 10 bin market olup, 3 yıl içinde 5 bin yeni market açılmasının planlanmasıyla mahalle esnafımızı daha da zora sokacaktır" dedi.
Küçük esnaf ve sanatkarlarımızın bu zor rekabet koşullarında ayakta kalmasının mümkün olmadığını belirten Bulut, esnaf ve sanatkarlarımızın kalkındırılması için teşviklerin artırılması gerektiğini ifade etti. 
Büyük AVM`lerin küçük esnaf ve sanatkarlarımızı tehdit etmemesi için Bakanlığın tedbir almasını isteyen Bulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanının yazılı olarak cevaplandırması üzerine soru önergesi verdiğini dile getirdi.
Bulut, önergesinde şu sorulara yer verdi:
Bilinçsizce artan ve mahalle esnafımızı zor duruma düşüren AVM`lerin daha fazla büyümemesi için ne tür çalışmalar yapılmaktadır?
Esnafımızın bu zor rekabet ortamında ayakta kalabilmeleri ve üretimin teşvik edilmesi için Bakanlık olarak ne tür tedbirler almaktasınız?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli