Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

911 Arama Kurtarma Afete Hazır Okul Lansmanında

911 Arama Kurtarma Afete Hazır Okul Lansmanında

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından afetlere hazır Türkiye hedefiyle başlatılan ‘Afete Hazır Türkiye' projesinin en önemli aşamalarından biri olan ‘Afete Hazır Okul' kampanyasının Lansmanında Proje Eğitmenleri olarak

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından afetlere hazır Türkiye hedefiyle başlatılan ‘Afete Hazır Türkiye' projesinin en önemli aşamalarından biri olan ‘Afete Hazır Okul' kampanyasının Lansmanında Proje Eğitmenleri olarak İstanbul Küçükçekmece/ Halkalıda bulunan Arena Megada "911 Arama Kurtarma Derneği" de hazır bulundu.
AFAD başkanlığının daveti üzerine Arena Mega'daki etkinliğe katılan 911 Arama Kurtarmadan yapılan açıklamada, afetlerle eğitim alanında da yerini alarak mücadeleye devam edeceğiz ifadelerine yer verildi.
Başbakan AFAD Afete Hazır Okul Lansmanında
Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın ev sahipliği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirilen Afete Hazır Okul Projesi'nin tanıtım programına katımları ile onurlandırdı.
İstanbul Küçükçekmece Arena Mega'da gerçekleştirilen program süresince Başbakan Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay eşlik etti.
Başbakan konuşmasına, AFAD tarafından ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği çerçevesinde başlatılan Afete Hazır Türkiye Kampanyasının Afete Hazır Okul Projesi'ne verdikleri katkılar ve destekler için başta AFAD ve Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı.
Geçtiğimiz günlerde kardeş ülke Afganistan'da meydana gelen toprak kayması sonucu hayatını kaybeden yaklaşık 2.500 kişiye Allah'tan rahmet dileyen Başbakan Erdoğan, söz konusu afet sonrası AFAD, Türk Kızılayı ve birçok insani yardım kuruluşunun bölgeye giderek çalışmalara başladığını kaydetti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı