Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Milletvekili Havutça, Erdek Belediyesi´nde

Milletvekili Havutça, Erdek Belediyesi´nde

Namık Havutça: "Adalet yürüyüşü, milyonlarca insanın bizden talebiydi"

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Erdek Belediyesi´ni ziyaret etti. Havutça, başkan vekili Nimet Kalafat ile bir süre düşünce alışverişinde bulundu.
Ziyaret sırasında gazetemize de açıklamalarda bulunan Havutça, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun "adalet yürüyüşü" hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
Havutça, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu´nun tutuklanmasının ardından başlattıkları "adalet yürüyüşü" hakkında şunları söyledi:

"Hükümet, 15 Temmuz´un ardından yürürlüğe soktuğu olağanüstü hal uygulaması(OHAL) ile temel insan haklarını askıya almış, tek adam diktatörlüğünün önünü açmıştır. Hâlen 160´ı aşkın gazeteci cezaevinde bulunuyor. Milletvekilimiz Enis Berberoğlu´nun 25 yıl hüküm giyerek tutuklanması, bizim için sözün bittiği yer olmuştur. Enis Berberoğlu´nun tutuklanmasını şöyle değerlendiriyoruz: Berberoğlu ile birlikte TBMM´nin iradesi tutuklanmıştır. Milletvekillerine, ´Bakın, yeri gelir sizi de tutuklarız´ tehdidi yapılmıştır. Bu tutuklama, ´Saray´ rejiminin dayatması ile temel hak ve özgürlüklerinin, yargı yoluyla ortadan kaldırılması, adil yargı olmadığı anlamına gelmektedir. Bu tutuklama, sosyal medya kullanıcılarına da gözdağıdır. Bu yürüyüşümüz, milyonlarca insanın talebi üzerine gerçekleşmektedir. Bu yürüşümüz, barışçıl ve çevreye de duyarlı, en temel hakkın kullanılmasına yöneliktir. Cumhurbaşkanının, bu yürüyüşe karşı kullandığı ´Bizim lütfumuz´ sözü talihsizliktir. İnsanın hak arama hakkı olan bu yürüyüş, her ülkede kullanılır."
Havutça´nın, Erdek ile ilgili açıklamalarını ise önümüzdeki günlerde yayınlayacağız.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli