Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Atatürk Şehir Hastanesi’nde Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi (ÜYTE) Açıldı

 Atatürk Şehir Hastanesi’nde Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi (ÜYTE) Açıldı

Balkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Atatürk Şehir Hastanesi bünyesinde kurulan Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’nin açılışına katıldı.

Balkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Atatürk Şehir Hastanesi bünyesinde kurulan Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’nin açılışına katıldı.

Açılışta, tüp bebek tedavisinin çeşitli sorunların varlığında, bebek sahibi olmayı sağlayan oldukça etkili bir teknoloji olduğuna dikkat çekildi. Merkezin Balıkesir’e kazandırılan en önemli sağlık yatırımlarından biri olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu yaptığı konuşmada, İlimiz sağlık altyapısına güç katacak bir tesisin daha kazandırıldığına vurgu yaptı. Ustaoğlu, “Türkiye’nin sağlık alanındaki yatırımlarının merkezinde, ardı ardına yapımları tamamlanan ve hizmete alınan tam teşekküllü şehir hastaneleri bulunuyor. Şehir hastaneleri büyük bir vizyonun eseridir. Milletimiz, hizmetin en iyisine layıktır. Ülkemizin en nitelikli, en donanımlı, en iyi eğitilmiş hekimlerinin ve sağlık çalışanlarının en iyi fiziki mekânlarda çalışmaları vizyonunun bir eseridir. 'Türkiye Yüzyılı' çerçevesinde birçok alanda olduğu gibi, sağlık alanında da fark yaratacak adımlar atılıyor. O adımlardan biri de bugün burada açılışını yapacağımız Tüp Bebek Merkezi’dir.” şeklinde konuştu. 

Açılışa Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok, Belgin Uygur ve Mustafa Canbey, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin ve ilgililer katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından merkezi gezen Vali Ustaoğlu, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Balıkesir’de, üniversite ve özel hastaneler de dahil olmak üzere özellikli hizmetler kapsamında tek merkez olarak 804.58 m2 alanda hizmet verecek Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi, bebek sahibi olmak isteyen evli çiftler için umut ışığı olacak.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı