Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

A. edip Uğur, Gönen´de incelemelerde bulundu

A. edip Uğur, Gönen´de incelemelerde bulundu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ziyaret ettiği Gönen´de incelemelerde bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ziyaret ettiği Gönen´de incelemelerde bulundu. İlk olarak Gönen Belediyesi´ni ziyaret eden Başkan Uğur burada Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar´dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Başkan Uğur, Gönen´de 20 ilçedeki toplu taşıma işi yapan Taşıyıcı Birlikleri ve Kooperatif Başkanları ile de bir araya geldi. Gönen Belediye Meclis Salonunda Birlik ve Kooperatiflerin seçtiği sözcüleri dinleyen Başkan Uğur, kendisine aktarılan sıkıntı ve talepleri dinledi. Yaklaşık 1 saat süren toplantıda Taşıyıcı Birlikleri ile Kooperatif başkan ve yöneticileri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettiler.
Başkan Uğur´da, kimseyi mağdur etmemek için çalıştıklarını, Balıkesir´de ulaşımı, toplu taşımayı da doğru ve planlı bir şekilde düzenleyeceklerini belirtti.
Uğur, belediye ziyaretinden sonra BASKİ´nin Gönen Şefliğinin bulunduğu hizmet binasına geçti. Burada BASKİ Genel Müdür Vekili Haluk Kurt ve diğer yetkililerden brifing alan Uğur, 2015 yılında ilçede sadece BASKİ´nin yaklaşık 5 milyon lira yatırım yaptığını açıkladı.
BASKİ yetkilileri ise Gönen Atık Su Arıtma Tesisi proje ihalesinin yapıldığını, yapım ihalesinin yapılacağını, toplam uzunluğu 10 km. olan Gönen Kısmi Kanalizasyon İnşaatındaki çalışmaların da hızla devam ettiğini bildirdi.
BASKİ su tahsilat merkezinde de incelemelerde bulunan Uğur, tahsilat merkezinin daha modern ve vatandaşları mağdur etmeyecek şekilde düzenlenmesiyle ilgili talimat verdi.
BASKİ Genel Müdür Vekili Haluk Kurt, Gönen´de yakın zamanda İçme Suyu Arıtma Tesisi proje ihalesine çıkılacağını belirterek, eski olan kanalizasyon şebekesinin yapılan çalışmalar sırasında tespitlerinin yapıldığı bununla ilgili de yenileme çalışmalarının başlatılacağıni kaydetti.
Gönen Kısmi Kanalizasyon İnşaatı çalışmasının olduğu yerde de incelemelerde bulunan Uğur, burada gerçekleşen Kurban kesim töreninin ardından inşaat alanındaki incelemeden sonra kırsal mahallelere gitmek üzere Gönen´den ayrıldı.
Başkan Uğur´a, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, BASKİ Genel Müdür Vekili Haluk Kurt, BASKİ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Okur, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Arık, Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri eşlik etti.



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı