Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Abdurrahman Öz ile pencere söyleşisi

Abdurrahman Öz ile pencere söyleşisi

Bandırma´nın eski gazetecilerinden, Edincikli Abdurrahman Öz ile pencere söyleşisi yaptık.

Bandırma´nın eski gazetecilerinden, Edincikli Abdurrahman Öz ile pencere söyleşisi yaptık.
Öz, ayağındaki rahatsızlığı nedeniyle evinden çıkamadığını vurgularken, yıllar önce Hürriyet Gazetesi´nde yayınlanan, Kıbrıs´ın ?Beşparmak? dağlarında düşerek şehit olan Edincikli pilot ?Cemil Kaya? haberi hakkında bilgi verdi.
1931 yılında, Edincik´te doğan Abdurrahman Öz, gözlerinin artık iyi görmediğini belirterek, ?Gazeteciliği çok severek yaptım. Zaten ayağımın sakatlığı nedeniyle başka bir iş de yapamazdım. Alnımın akıyla gazeteciliği tamamladım. Görme sorunu yaşadığımdan artık gazete okuma imkanı bulamıyorum. Haberleri ancak televizyondan izleyebiliyorum. Bandırma´daki gazeteci arkadaşlarıma sizler aracılığıyla selamlarımı iletiyorum? dedi.
Edincik Belediye Başkanı Halil Keleşoğlu döneminde, belediye adına ?Yeşil Edincik? isimli gazeteyi, fotokopi baskısı yaparak çıkarıp, okurlara ulaştırdığını belirten Öz, ?Bu gazeteyi ancak 30 sayı çıkarabildik. Bu sayıların yer aldığı bir cildi de evimde saklıyorum. Yine Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel tarafından bana verilen plâketi de özenle koruyorum. 10 Ocak´ta, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ve Belediye Başkanı Tolga Tosun´un, bana ziyarete gelecekleri söylenmişti. Ancak gelmediler. Gelseydiler, ?Yeşil Edincik´ gazetesinin cildini kendilerine gösterecektim? diye konuştu.
Eski dönemlere ait anılarını da özetleyen gazeteci Abdurrahman Öz, ?O yıllarda, Bandırma-İstanbul arasında uçak seferleri yapılıyordu. Tabii Bandırma-İstanbul arasında işleyen gemiler de vardı. Ulaşım ücreti 60 lira olan uçak, İstanbul´a 15 dakikada, 45 lira olan gemi ise 5 saatte gidiyordu. O zamanlar Edincik´te, ?Mümtaz Ticaret´ isimli kırtasiye ve kitapçı dükkanını işletiyordum. Bu nedenle sık sık İstanbul´a işim düşüyordu. Ben de zamandan kazanmak için 15 lira fazla verip, uçakla gidip gelmeyi tercih ediyordum.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Abdurrahman pencere söyleşisi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli