Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AB´yi en iyi anlatan öğrencilere ödülleri dağıtıldı

AB´yi en iyi anlatan öğrencilere ödülleri dağıtıldı

?Bana AB´yi Anlat? ödül töreni düzenlendi.

10-18 yaş aralığında bulunan öğrencilerin Avrupa Birliği´nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusundaki bilgi düzeyini eğitim faaliyetleri yoluyla arttırma amacını taşıyan ?Öğrenciler AB´yi Öğreniyor? projesi AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü uhdesinde uygulamaya konulduğu ve ulusal düzeydeki uygulama sürecinin başladığı proje kapsamında 3 dalda düzenlenen ?Bana AB´yi Anlat? konulu Kısa Öykü, Resim ve Slogan yarışmasının her il düzeyinde eleme süreçleri tamamlandı.
Dereceye girenleri için düzenlenen ödül töreni Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Altıeylül İlçe Milli Müdürü İbrahim Çelik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Güleç, ve Rabiye Kahraman, okul müdürleri, danışman öğretmenler ve dereceye giren öğrencilerin katılımıyla 02 Temmuz 2015 Perşembe günü saat 14.00´da Yeni Öğretmenevi´nde gerçekleştirildi.
?Öğrenciler AB´yi Öğreniyor? projesi tanıtım gösteriminin ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Rabiye Kahraman proje hakkında bilgi verdi.
9. sınıf öğrencilerine yönelik ?Bana AB´yi Anlat? konulu Kısa Öykü yarışması 3.sü Edremit Saniye Hüseyin Balya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Çataltaş ?Elif AB´yi Öğreniyor? adlı eserini okumasının ardından ve ?Bana AB´yi Anlat? konulu Kısa Öykü yarışması 1.si Altıeylül Ticaret Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Çisil Beste Duygulu´nun ?Kaymaklı Höşmerim? adlı eserini okudu.
?Bana AB´yi Anlat? konulu Kısa Öykü, Resim ve Slogan yarışmasında 3. olan Edremit Saniye Hüseyin Balya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Çataltaş (Kısa Öykü), Burhaniye Mustafa Keskin Ortaokulu Cansu Bal (Resim), Susurluk Mehmetçik Ortaokulu Gökay Ceylan (Slogan) ödülleri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık tarafından verildi.
Balya Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Ayduğan (Kısa Öykü), Edremit Özel Altınoluk Çağdaş Eğitim Vakfı öğrencisi Ahmet Baran Varol (Resim), Marmara Saraylar Ortaokulu öğrencisi Ahmet Eren Kargacı (Slogan)´a ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz tarafından verildi.
Altıeylül/Ticaret Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Çisil Beste Duygulu (Kısa Öykü), İvrindi Soğanbükü Müdafa-i Hukuk Ortaokulu öğrencisi Nazlıcan Bozkurt (Resim), Edremit Özel Altınoluk Çağdaş Eğitim Vakfı öğrencisi Rachel Irmak Akın (Slogan)´a ödülleri Vali Mustafa Yaman tarafından verildi.
Törende konuşan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, ?Hükümetimiz kamu personeli ve vatandaşları AB üyesi ülkeleriyle hem hizmet içi eğitimi hem de bilgi ve görgü katmak amacıyla buralarda bulunmaktalar. Bu bizim için önemli. Her ülkenin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Dezavantajlarımızı bu birlikle düzenleyeceğiz. Öğrenci kardeşlerimiz avantajlı. AB ülkelerine giderek küçük yaşlarda hem müktesebatı öğreniyorlar hem de Avrupa ülkelerindeki bilgi, görgü artırmayı ve oradaki uygulamaları görüyorlar. Bu projeler bizim kendimize güvenmemizi sağlıyor. Bizim gençlerimiz dünya çapında önemli yerlerde bulunuyorlar. Türk insanı yardımseverdir. Millet olmamızın gerektiği ve inancımız gereği nerede sıkıntı çeken varsa yardım elimizi uzatıyoruz. Avrupa´nın bizden alacağı özellikler var bizim de onlardan alacağımız özellikler var. Genç kardeşlerimizi görünce mutlu oldum. İnşallah yüksekokul tahsilinizi arzu ettiğiniz bir Avrupa ülkesinde tamamlarsınız. Yine inşallah biz de bir Avrupa Birliği ülkesi oluruz. İş imkanı bulursunuz. Oralarda bizi temsil edersiniz. İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz´e, mesai arkadaşlarına, öğrenci kardeşlerimize ailelerine, değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.? sözlerine yer verdi.
?Bana AB´yi Anlat? konulu Kısa Öykü, Resim ve Slogan yarışması ödül töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli