Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Acarlar anıtı hazırlanıyor

Acarlar anıtı hazırlanıyor

Kara Ali Acar´ın heykeli Bandırma´ya yakışacak

Dede-oğul-torun, üç kuşak Kırkpınar başpehlivanı olan Bandırmalı Kara Ali-Hasan ve Sabri Acar´ın heykellerinin yapımı sürüyor. Bandırma´da, ?Form Sanat? atölyesinde, heykeltıraşlar Hakan-Özlem Şengönül tarafından yapılan heykellerden Kara Ali Acar´ın heykeli tamamlandı. Üç heykelin de yaklaşık 4 ay içinde bitirilerek, sahil kesiminde Bandırma Belediyesi tarafından belirlenen yerine konulacağını belirten heykeltıraş Hakan Şengönül, şunları söyledi:
?Heykeller, kaidesiyle birlikte 3 metre 60 santim yüksekliğinde olacak. Heykelleri fiber klas, polyesterden, bronz boya ile yapıyoruz. Polyester, metalden daha dayanıklı, doğada çözülmeyen, doğadan etkilenmeyen bir ürün. Uçak kanatları da bu maddeden yapılıyor. Aslında bu çeşit heykellerin yapım ücreti 90 bin liradan aşağı değil ama biz, heykellerin yapımı için Bandırma Belediyesi´nden 47.500 TL destek aldık.?
Kara Ali Acar´ın torunu, Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar da, heykellerin yapım aşamasını yakından izliyor. Bu heykellerin yapımına verdiği destek nedeniyle Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı teşekkür ederek kutlayan Ali Acar, şunları söyledi:
?Bandırma henüz küçük bir kasabayken, dedem Kara Ali Acar, 1931-1933-1934-1935 yıllarında Kırkpınar Başpehlivanı olarak Bandırma´nın ismini cihan pehlivanı olarak duyururken, huzurunda güreştiği Atatürk´ün takdirini kazanmış, nasihatlerini almıştı. Ardından oğlu Hasan Acar, 1957 yılında Kırkpınar başpehlivanı oldu. Daha sonra ise Hasan Acar´ın oğlu Sabri Acar, 1979 ve 1985 yıllarında, Kırkpınar başpehlivanlığını kazandı. Böylece Acar ailesi, 85 yıl, Kırkpınar´da Bandırma´nın adını başarıyla duyurdular. Şimdi bu heykellerin, cumhuriyet alanına konulacağı günü bekliyoruz. Bu heykellerin, gençlere de örnek olarak, güreş sporunun sevdireceğine inanıyorum.?
Haber : Önder Balıkıç



Anahtar Kelimeler: Acarlar anıtı hazırlanıyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli