Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Acet Otel işletmecisi Mustafa Acet:

Acet Otel işletmecisi Mustafa Acet:

?Erdek turizminde hedef belirlenmeli?

1981 yılından beri hizmet veren Erdek Acet Otel´in işletmecisi Mustafa Acet, ilçe turizminin, orta yaşlı ve yaşlılara yönelik düzenlenmesinin daha yararlı olacağını öne sürdü. 64 yaşındaki turizm işletmecisi Acet, şunları söyledi:
?Erdek, turizmde kendisine gerçekçi bir hedef çizmeli. Ne yapacağız? Yaşlıya mı, gençlere mi hitap edeceğiz? Eğlence ve dinlenme sektörü aynı anda olabilir mi? Belki olabilir ama iyi yatırımlar gerekir. Çünkü, her iki sektör için yapılacak tesislerin yerleri ayrı olacaktır. Bana göre, Erdek için en uygun turizm, orta yaşlı ve yaşlılara yönelik olmalıdır. Zaten Erdek, emekli yeri olarak biliniyor.?

Erdek turizminin kalbinin attığı Çuğra bölgesindeki otel ve motellerden kent merkezine ulaşmanın yürüyüş uzaklığında bulunmasının büyük bir avantaj oluşturduğuna dikkat çeken Acet, şöyle konuştu:
?Erdek´in sahil bandı da, ülkemizin hiçbir yerinde yok. Bu sahil bandına bir bisiklet yolu da gerekli. Çünkü bisiklet, uygarlık demektir. Yine bu bölgeye mutlaka birkaç havuz yapılmalıdır. Çünkü, lodoslu havalarda denize girme olanağı hemen hemen hiç yok. Yine devlet tarafından, deniz anaları için mutlaka ağ engel yapılmalıdır.?
Yaklaşan yeni turizm sezonundan korktuğunu ve zor bir sezon olacağını düşündüğünü vurgulayan Mustafa Acet, konuşmasını şöyle sürdürdü:
?Erdek, iç turizme hizmet veriyor. Biz, bu sezonda, tesisimizin konaklama ücretlerinde % 20 oranında indirim yapacağız. Geçen yıl, 110 lira olan günlük ücretimizi, bu yıl 90 liraya çekmeyi plânlıyoruz. Otelimizde konaklayanlara sabah ve akşam yemeklerimiz açık büfe olarak sunuluyor.?
Acet, Akdeniz bölgesinin aşırı sıcaklığı nedeniyle yaz aylarında bu bölgelerden Erdek´e gelenlerin de ortalama 2-3 ay kaldıklarını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli