Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Açık Öğretim Sınavları ilçelerde yapılsın

Açık Öğretim Sınavları ilçelerde yapılsın

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Açıköğretim sınvalırın ilçelerde de yapılmasını talep etti.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Açıköğretim sınvalırın ilçelerde de yapılmasını talep etti.
MHP Milletvekili Bulut, Açıköğretim Fakültesi sınavlarının il merkezlerinde yapılması sebebiyle, ilçeler de yaşayan ve sınav için il merkezlerine gitmek durumunda kalan öğrencilerin mağduriyet yaşadıklarını dile getirip konuyu TBMM gündemine taşıdı.
TBMM Başkanlığına Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması üzerine soru önergesi veren Bulut, konuyu TBMM gündemine taşıyarak öğrencilerin daha fazla mağdur olmaması için konunun takipçisi olacağını ifade etti.
Milletvekili Bulut önergesinde, Açıköğretim Fakültesi Sınavlarının il merkezlerinde yapıldığını, ilçelerde bulunan öğrencilerin il merkezlerine giderek sınava girmek durumunda kaldıklarını ve bu durumda da mağduriyet yaşadıklarını anlattı.
Geçmiş dönemlerde Açıköğretim sınavlarının yılda 2 kez yapıldığını hatırlatan Bulut, bu yıl sınavların yılda 4`e çıkarılması ile mağduriyetlerin daha da arttığını sözlerine ekledi.
İl ve İlçeler arası mesafesi uzak olan illerimizde öğrencilerimizin daha fazla sıkıntı çektiklerine de değinen Bulut, "Balıkesir ili için örnek vermek gerekirse; Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç Balıkesir`imizin Körfez bölgesinde bulunan İlçelerimizdir. Belirtilen İlçelerden Balıkesir Merkeze sınava gitmek zordur. Ancak ilçelerden tek bir merkezin sınav yeri olarak belirlenerek sınavların burada yapılması öğrencilerimizi rahatlatacak ve mağduriyetlerinin önüne geçilecektir." dedi.
Bulut, ilçelerden il merkezlerine Açıköğretim Fakültesi sınavına gitmek durumunda kalan öğrencilerimizin mağduriyetinin önüne geçilmesi için ne tür çalışmalar yapıldığı ve ilçelerde tek bir sınav merkezinin belirlenerek öğrencilerimizin il merkezi yerine belirlenen yerde sınava girmesi konusunda çalışmanız olacak mıdır? sorularını Başbakan`a yöneltti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı