Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ada halkı ulaşım ve sağlıktan sıkıntılı

Ada halkı ulaşım ve sağlıktan sıkıntılı

Erdekte 2 Nolu Sağlık Ocağının açılış törenine katılan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, törenin ardından Paşaliman Adasına gitti. Arslan, ada da, Balıklı, Poyrazlı, Paşalimanı, Harmanlı ve Tuzla Köylerine gitti.

Erdek`te 2 No`lu Sağlık Ocağının açılış törenine katılan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, törenin ardından Paşaliman Adası`na gitti.
Arslan, ada da,  Balıklı, Poyrazlı, Paşalimanı, Harmanlı ve Tuzla Köyleri`ne giderek burada yaşayan halkın sorunlarını dinledi.
Balıkesir Vali Yılmaz Arslan`ın ilk durağı Balıklı Köyü oldu. Balıklı`da 5 köyün muhtarı ile bir araya gelen Arslan, Balıklı Köyü Muhtarı Selahattin Avcı, Poyrazlı Köyü Muhtarı Kamil Örnekli, Paşalimanı Köyü Muhtarı Ziya Aykaç, Harmanlı Köyü Muhtarı Lütfü Kurnaz ve Tuzla Köyü Muhtarı Cemal Ülker ile bir araya gelerek adanın sorunları hakkında muhtarlardan bilgi aldı.
Köy muhtarları yaptıkları konuşmalarında, adada öncelikli sorunun ulaşım olduğunu dile getirip, ardından sağlık sorunun geldiğini aktardı. Paşaliman Adası`nda, turizmin gelişmesi için yıllardır bekleyen imar planının yapılmamasını da Vali Arslan`a ileten muhtarlar, ada içindeki yolların onarıma ihtiyacı olduğunu söylediler.
Vali Yılmaz Arslan, sorunları dinledikten sonra yaptığı açıklamada, sorunların çözülebilecek olanların çözümü konusunda söz verirken çözemeyecekleri sorunlar ile ilgili olarak da gerekli yerler ile temas kuracağını belirtti.
Vali Yılmaz Arslan, "Buraya gelme amaçlarımızdan bir tanesi var olan sorunları yerinde görmek istedik. Ağır bir kış dönemi geçirdik. Kış mevsiminin devamında ihaleler ve kamu yatırımlarının planlanması gibi yoğun iş sezonuna başladık.. Biz sezon başında adalardaki vatandaşlarla konuşalım, neleri yapabileceğimizi, neleri yapamayacağımızı konuşalım istedik. Haklı olarak insanların devletten beklediği hizmetler var. Sizin bize ilettiğiniz konularla ilgili olarak ulaşım konusu üzerinde durulan bir konudur. Bu konuda Çanakkale Valiliğinin yürüttüğü Gestaş firması ile bir çalışma yapıldı. Temmuz ayının başında daha büyük ve hızlı bir gemiyle adaların ulaşım sorunu bir nebze olsun azalacaktır. Bazı ticari faaliyetleri emir komuta zinciri içerisinde yapmanın olanağı yok. Normal ada yaşamının zor olduğunu biliyorsunuz. Siz merak etmeyin, normal ana karada herkes ne yapıyorsa bizde size onu getiririz dersem yalan söylemiş olurum." Dedi.
Arlan devam eden konuşmasında şunları kaydetti: "Sağlık konusunda ada halkı haklı bir durumdadır. Bilindiği gibi Sağlık Evleri`ne doktor veremiyoruz. Sağlık Ocağı şekline dönüştürüp doktor işini bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Bunun yanında İmar konusu gerçekten mutlaka çözülmesi gerekiyor. Burası Erdek Belediyesi`nin Mücavir Alanı içinde bulunduğu için bunun iki tane yolu var. Birincisi burasının imar planını ya belediye yapacak, ya da burası mücavir alandan çıkarılacak. Bunun ikisinin dışında bir alternatif yok. Sonuçta bu adanın imar planını yaptırmak bizim açımızdan yüksek külfetli değil. Sorunlar içinde bulunan yolların durumuna gelince de yanlış anlamayın ama ben Balıkesir`in birçok yerini dolaşıyorum. Yollarınız en azından benim dolaştığı kadarıyla çok fena değil. Biraz bakıma ihtiyacı var, onları da yapacağız."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false