Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Adalar, Marmara İlçesine bağlanmak istemiyor

Adalar, Marmara İlçesine bağlanmak istemiyor

Balıkesirin büyükşehir olması durumunda Marmara İlçesine bağlanmaları söz konusu olan Erdekin Paşalimanı, Tuzla, Harmanlı, Poyrazlı ve Balıklı Köyü muhtarları Marmaraya bağlanmamak için imza kampanyası başlattı.

Balıkesir`in büyükşehir olması durumunda Marmara İlçesine bağlanmaları söz konusu olan Erdek`in Paşalimanı, Tuzla, Harmanlı, Poyrazlı ve Balıklı Köyü muhtarları Marmara`ya bağlanmamak için imza kampanyası başlattı.
Toplanan imzalar İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne iletilmek üzere Erdek İlçe Kaymakamlığına teslim edildi.
2014 yılında Balıkesir`in büyükşehir olması durumunda Erdek`e bağlı 5 köyün Marmara İlçesine bağlanmasının söz konusu olacağını dile getiren Tuzla Köyü Muhtarı Cemal Ülker, "Bizler Marmara İlçesine bağlanmak istemiyoruz. Bu kapsamda 5 köy muhtarı olarak topladığımız imzaları İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne iletilmek üzere Erdek İlçe Kaymakamlığına teslim ettik. Bizim Marmara ilçesiyle hiçbir ekonomik ve sosyal bağımız yok. Akrabalarımızın hepsi Erdek`tedir. Biz Erdek`ten memnunuz" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı