Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Adalara ulaşım işkencesi Deniz Taksi ile sona erdi

Adalara ulaşım işkencesi Deniz Taksi ile sona erdi

Uğur, Marmara ve Avşa Adalarına gitmek üzere Erdek´e gelen vatandaşların daha kısa sürede ulaşmak isteyenlerin Narlı Mahallesine geçerek Deniz Taksi hattını kullanarak Marmara-Topağaç Mahallesine 20 dakika içinde ulaşabileceklerini belirtti.

Erdek-Marmara hattında hizmete giren deniz taksiler sayesinde bölge halkının yanı sıra tatilcilerin adalara ulaşım süresi kısaldı.
BADO´nun Erdek-Narlı ile Marmara-Topağaç hattında hizmete soktuğu deniz taksi seferi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur katılımıyla start aldı.
Deniz Taksi seferlerine incelemelerde bulunmak üzere Marmara İlçesi Topağaç Mahallesine gitmek üzere Erdek-Narlı Mahallesine gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur gazetecilere yaptığı açıklamada, ada halkı ile tatilcilerden gelen yoğun talep üzerine, Erdek-Marmara hattına Deniz Taksi koyarak Marmara ve Avşa Adalarının her noktasına kolay ve hızlı erişim imkânı sağladıklarını söyledi.
Uğur, Marmara ve Avşa Adalarına gitmek üzere Erdek´e gelen vatandaşların daha kısa sürede ulaşmak isteyenlerin Narlı Mahallesine geçerek Deniz Taksi hattını kullanarak Marmara-To-pağaç Mahallesine 20 dakika içinde ulaşabileceklerini belirtti.
Erdek-Narlı ile Marmara-Topağaç Mahallelerinin Deniz Taksi sistem ağı ile denizyolu ulaşımının buluşma noktası haline geleceğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Narlı-Topağaç hattı denizyolu ulaşımını Deniz Taksi sistem ağına entegre eden BADO sayesinde seyahat eden yolcular, Erdek-Narlı merkezli bağlantı ile Marmara Adası Topağaç Mahallesine 20 dakikada gidebilecekler. Özellikle gelecek yıl yaz aylarında bu hattın çok rağbet göreceğini düşünüyoruz.? dedi.
Uğur´un verdiği kısa bilgiden sonra, Narlı İskelesinden Deniz Taksiye binen Başkan Uğur ve beraberindeki heyet, 30 yolcu kapasiteli, saatte 30 mil hız yapan ve denizde alabora olma ve batma tehlikesi bulunmayan Deniz Taksi ile 20 dakikada Marmara Adasına vardılar.
Adaya ayak basan Uğur, başta Topağaç Mahallesi olmak üzere, sırası ile Marmara İlçesi, Avşa Yiğitler ve Paşaliman Adasındaki Balıklı Mahallelerini ziyaret ettikten sonra Erdek´e geri dönerek bölgemizdeki temaslarını noktaladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un adalara yaptığı ziyarete, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, AK Parti Marmara İlçe Başkanı Sedat Uz ve Marmara Belediyesi Meclis üyeleri eşlik etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un, Marmara gezisinin ayrıntılı haberini önümüzdeki günlerde daha kapsamlı bir şekilde siz değerli okuyucularımıza aktaracağız.
Haber: Mehmet Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli