Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Adalarda Kumsalları Büyükşehir Temizliyor

Adalarda Kumsalları Büyükşehir  Temizliyor

Balıkesir Büyükşehir Çevre Koruma Kontrol Daire Baş kanlığı tarafından Avşa Adasına gönderilen kum temizleme aracı ile Avşa ve Yiğitler Mahallesi plajlarında kum temizliğine başlandı.

Balıkesir Büyükşehir Çevre Koruma Kontrol Daire Baş kanlığı tarafından Avşa Adasına gönderilen kum temizleme aracı ile Avşa ve Yiğitler Mahallesi plajlarında kum temizliğine başlandı. 

Balıkesir´in Büyükşehir Bele diyesi olmasının ardından Büyükşehir´e geçen sahil ban dında özellikle turizm sezonunda kullanılan plajlar artık mezbelelikten kurtuluyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından il genelindeki tatil bölgelerinde Mayıs ayı itibariyle kumsalların temizliği çalışması başlatılırken, büyükşehir belediyesi kum temizleme çalışmaları işini yürüten ekiplerden bir kısmını Avşa ve Yiğitler Mahallesine yönlendirdi.
Avşa ve Yiğitler halkı kum temizleme çalışmalarından memnun
Kumsallardaki temizlik çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşın Şirvancı, ?Kumsal alanlarda her türlü çöp, su bitkisi, ot, vs. atıkların temizliğini yapan kumsal temizleme makinesi saatte en az 15.000 m2 alanı temizleme kapasitesine sahip olup kumsal temizleme makinasının atık depolama hacmi 1,5 metreküp. Ayrıca yüzeyden 15 cm derinliğe kadar her türlü katı atık ve taşlar temizlenebilmektedir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Avşa Adasında devam eden kumsal temizleme çalışmalarını kısa sürede bitirerek adalarımızı da yaz sezonuna hazırlıyoruz.? dedi.
Avşa ve Yiğitler plajlarda kumsalın ilk defa böyle kapsamlı bir temizlik harekatı gördüğünü ifade eden vatandaşlar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir olduktan sonra kendilerine devrolan sahil bandındaki plajların bugüne kadar büyük bir bakımsızlık ve mezbelelik içerisinde olduğunu üzüntüyle müşahede ettiklerini, ancak bundan böyle plajlarda istenmeyen kötü görüntülerin artık ortadan kalkacağını, yapılan temizliğin düzenli olarak devam edeceğini açıkladı.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli