Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Adalarda bayram nedeniyle nüfus 20 kat arttı

Adalarda bayram nedeniyle nüfus 20 kat arttı

Marmara, Avşa ve Ekinlik Adaları Kurban Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Marmara, Avşa ve Ekinlik Adaları Kurban Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı. 
Toplamda 10.148 yerli nüfusa sahip olan Avşa, Ekinlik ve Marmara Adalarının nüfusu Kurban Bayramı’nda 200 bine yaklaştı. 
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, bayram tatilinde yerli ve yabancı turistlerin adalara gelmesiyle birlikte 3 adanın toplam nüfusunun yaklaşık 20 kat arttığını söyledi. 
Belediye olarak tüm imkanların seferber edildiğini belirten Aksoy, bayram sonrasında da yerli ve yabancı turistleri Avşa, Ekinlik ve Marmara Adası’na davet etti. 
Bayram öncesi alınan tedbirler sayesinde adalarda herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten Başkan Aksoy, “Nüfus yoğunluğuna karşı gerek çöp, gerekse su işlerinde yaşanabilecek sorunları ivedilikle çözebilecek ekipleri önceden kurmuştuk. 7/24 saat esasına göre görev yapıyoruz. Şu ana kadar hiçbir aksaklığımız yok. İnşallah bundan sonra bundan sonraki süreçte de olmaz. Kış nüfusu 6 bin olan Avşa Adası’nda yaklaşık 150 bin kişiye tatil yapma imkanını sağlıyoruz. Marmara ve Ekinlik adamızda da herhangi bir sıkıntımız yok. Doluluk oranı üst seviyede olup vatandaşlarımızın bayramını iyi geçirebilmesi için elimizden gelen bütün imkanları seferber ediyoruz. İnşallah tatillerini güzel geçirip bayramdan sonraki turistleri de adalarımıza bekliyoruz.” dedi. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Adalarda bayram nedeniyle nüfus arttı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı