Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ADD, Bandırma´da panel düzenledi

ADD, Bandırma´da panel düzenledi

Panelde, Erdek Mayın Filosu´nun eski komutanı Atilla Kezek de konuştu

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi ile Bandırma Belediyesi´nin ortaklaşa düzenledikleri ?Dünden Bugüne Cumhuriyet? paneli ilgi gördü.
Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi´nde, gazeteci Ozan Ertuğrul´un moderatörlüğünde gerçekleşip, konuşmacı olarak emekli koramiral Atilla Kezek ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi(PM) üyesi, 25 ve 26. dönem Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen´in katıldıkları panelde salon tamamen doluydu.
Panelden önce ilk konuşmayı ADD Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat yaptı. Polat, ?Türkiye Cumhuriyeti´ni yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Cumhuriyet güneşi ülkemizi sonsuza kadar aydınlatacaktır? dedi.
Ardından söz verilen Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Atatürk´ü, cumhuriyeti çok iyi anlayıp anlatmak gerektiğine dikkati çekerek, ?Ne yazık ki demokratik parlamenter düzenden tek adam dönemine geçtik. Cumhuriyetimizin kurucu ayarlarına yeniden dönmeli ve yeni bir Anayasa yapmalıyız? diye konuştu.

ATİLLA KEZEK KONUŞUYOR
Panelin ilk konuşmacısı olan emekli koramiral Atilla Kezek, 43 yıl askeri üniformayı giydiğini, 37 yıl subaylık yaptığını, 2009-2011 yılları arasında, tümamiral rütbesiyle Erdek Mayın Filosu Komutanlığını üstlendiğini belirttikten sonra ülkemizin Suriye politikasını anlattı. Son 10 yıldan beri ?Fırat Kalkanı? ve ?Barış Pınarı? harekatları da dahil olmak üzere Suriye´den gelen mültecilere 40 milyar dolar harcandığını, hâlen ülkemizde 4 milyon Suriyeli mülteci bulunduğuna dikkati çeken Kezek, şunları söyledi:
?Son olarak yaptığımız Barış Pınarı Harekatı´nı överek gök yüzüne çıkaranlar var. Bu harekatın başarılı sayılması için harcadığımız 40 milyar liranın geri gelmesi, 4 milyon mültecinin Suriye´ye dönmesi ve PKK/PYD´nin tamamıyla sınırlarımızı boşaltmaları gerekirdi. Oysa PKK/PYD, Suriye sınırımızdan sadece 30 kilometre aşağı indi. 40 milyar lira geri gelmedi. 4 milyon Suriyeli hâlâ ülkemizde. Öyleyse bu harekatın başarılı olduğunu nasıl söyleyebiliriz??
HALUK PEKŞEN
İkinci konuşmacı Haluk Pekşen ise ekonomi ağırlıklı konuşmasına, ?Ulusların geleceği, bulundukları coğrafyalarıyla belirlenir? sözüyle başladı.
Suriye´nin, emperyalist ülkeler tarafından Türkiye´nin ayağına takılmış bir pranga olduğuna işaret eden Pekşen, buna paralel şekilde Türk Ordusu´nun,
önce ?Ergenekon? komplosuyla karşı karşıya bırakılıp, siber saldırıyla çökertildiğine dikkati çekti.
Pekşen, CHP´nin iktidara gelmesi için yapılması gerekenler hakkında şunları söyledi:
?AKP artık çürüdü, bitti. Dokunsan yıkılacak. Bana CHP´nin iktidara gelip gelmeyeceğini soruyorlar. Siyasi tarihimize bakacak olursak şunu görürüz. İktidara gelmek için kurulan tüm partiler bunu başarmışlardır. CHP´nin, iktidara gelmesi için şu üç konuyu gerçekleştirmesi gerekir: Herkese kapsayan bir tüzük, toplumun her kesimine dokunacak bir program, çok güçlü bir kadro.?
Konuşmacılar, daha sonra izleyenlerin sorularını yanıtladılar.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma panel düzenledi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false