Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ADD Erdek Şubesi: Atatürk sevgisi, yasalarla yok edilemez

ADD Erdek Şubesi: Atatürk sevgisi, yasalarla yok edilemez

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi yönetici kadroları Atatürkün aramızdan ayrılışının 74. yıldönümünü Ankarada andılar.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi yönetici kadroları Atatürk`ün aramızdan ayrılışının 74. yıldönümünü Ankara`da andılar. 
10 Kasım 2012 Ankara buluşmasına, katılan Erdek ADD heyeti gittikleri Anıtkabir`de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün 74. ölüm yıldönümünü rahmetle andı.
Anıtkabir`deki anma töreni sonrası Erdek`e geri dönen Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesi, yaptıkları açıklamada, "On yılın en büyük kitlesel hareketi olan 10 Kasım 2012 günü Ankara`daki törenlerde yer almak için 9 Kasım gecesi Erdek`ten yola çıktıklarını söyleyip, karşılaştıkları binlerce ADD, TGB, Fenerbahçe Gençliği ile İşçi Partililerinin mola yerlerini şölen yerine dönüştürdüğünü kaydetti.
10 Kasım günü Saat 07:00 de Ankara`ya vardıklarında, yüzlerce ADD otobüsü ile beraber ADD`lerin buluşma yeri olan Sıhhiyedeki anıtın önüne geldiklerini dile getiren Erdek ADD heyeti, "Bardaktan boşalırcasına yağan yağmura rağmen kimse başka bir yere gitmeyi ve yağmurdan saklanmayı düşünmedi. Törenden sonra binlerce insan yürüyüş yoluna konulan barikatlara rağmen farklı yollar bularak Anıtkabir`e ulaştı. 41 sivil toplum örgütünün diğer meydanlardan Anıtkabir`e ulaşması ile bu sayı milyonları buldu" şeklinde konuştu.
"Atatürk sevgisi ne kanunlarla verilir ne de kanunlarla yok edilebilir" diyerek açıklamasına devam eden Erdek ADD yöneticileri, gençlerimizin "Mustafa Kemal`in askerleriyiz" nidaları umudumuz oldu. Yağan yağmuru Atatürk sevgisi ile umursamayan milyonlarca insan, yaşlılar, özürlüler, liseliler böyle bir birlikteliği doyasıya yaşadı diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı