Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ADD Erdek Şubesi eski başkanı Sedat Önder: ADD üzerinden siyasi çekişmeyi doğru bulmuyorum

ADD Erdek Şubesi eski başkanı Sedat Önder: ADD üzerinden siyasi çekişmeyi doğru bulmuyorum

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi eski başkanı Sedat Önder, derneklerinin siyaset üstü bir kuruluş olduğuna dikkati çekerken, ADD üzerinden siyasi çekişmeyi doğru bulmuyorum dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi eski başkanı Sedat Önder, derneklerinin siyaset üstü bir kuruluş olduğuna dikkati çekerken, "ADD üzerinden siyasi çekişmeyi doğru bulmuyorum" dedi.
Böyle bir çekişmeyi, Erdek`in çıkarlarına uygun bulmadığını vurgulayan Önder, şu değerlendirmede bulundu:
"Şubemizin genel kurul toplantısı geçtiğimiz günlerde yapıldı. İki adayın bulunduğu genel kurulda, başkanlığa yeniden Sâkine Kılıç, diğer aday Güven Özbek kardeşimizi 1 oy farkla geçerek seçildi. Elbette ki ben de derneğimizin genç üyelere de artık kucak açmasından, birlik-beraberliğin güçlenmesinden yanayım ama Güven Özbek kardeşimizin, böyle, tepeden inmek istercesine, muhalif bir hareketle başkanlığa gelmeyi hedeflemesini de doğru bulmuyorum. Çünkü, ülkemizin de, ilçemizin de durumu, bu çeşit kişisel çıkarlar peşinde koşulmasına uygun değil. Keşke Güven kardeşimiz, önce dernek yönetiminde görev almak istediğini Sâkine Kılıç yönetimine anlatsaydı, inanıyorum ki, ona da görev verirlerdi. Kaldı ki, Sâkine Hanım`ın, başkanlığa bu kez aday olmak istemediğini, ancak ısrarları kıramadığını biliyorum."
Siyasilerin, ADD`den ellerini çekerek, bu kurumun siyaset üstü hizmet vermesinin yolunu açmaları gerektiğinin altını çizen Önder, "Dilerim, ADD Erdek Şubesi`nde bir daha böyle siyasete alet edilmek istenen seçim yaşanmaz" diye konuştu.
Erdek`te, eski bir okulun isminin değiştirilerek, İmam Hatip Ortaokulu açılmasını da doğru bulmadığını vurgulayan Önder, şunları söyledi: "
"Eğitim-öğretim, bir ulusun geleceği için son derece önemlidir. Erdek`e, İmam Hatip Ortaokulu açılarak, neyi kanıtladınız ki? Bu nedenle, siyasi amaçlarla eğitim-öğretime müdahale etmek, geleceğimize ihanettir. Bir kente okul açılırken, öncelikle o bölgenin ihtiyaçları göz önüne alınmalıdır. Hangi okulların açılmasının uygun olacağına ise siyasiler değil, eğitim-öğretim alanında uzman kişiler karar vermelidir. Ben, bir imam torunuyum ama yüce dinimizin, bu zorlama yollarla sevdirilebileceğini düşünmüyorum."
Erdek Müftüsü İsmail Yalçın`ın, ilçe şehitliği konusundaki olumsuz tavrına da katılmadığını belirten Sedat Önder, "Müftüler, din adamları, toplumları birleştirici olmalıdır. Sayın müftümüzün de bu gerçeği artık görmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli