Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ADD Erdek Şubesinden Cumhuriyet Balosu

ADD Erdek Şubesinden Cumhuriyet Balosu

29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yılı kutlaması etkinlikleri çerçevesinde, Erdek Atatürkçü Düşünce Derneği bir balo düzenledi.

29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yılı kutlaması etkinlikleri çerçevesinde, Erdek Atatürkçü Düşünce Derneği bir balo düzenledi.
ADD Erdek Şubesi tarafından, Polem Otel (Erdek Polis Emeklileri Kampında) düzenlenen Cumhuriyet balosuna, ADD Erdek Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri, CHP Balıkesir Milletvekilli Namık Havutça, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, CHP Erdek Belediyesi Meclis üyeleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ADD Erdek Şubesi Başkanı Zafer Filiz’in hoş geldiniz konuşması ile başlayan Cumhuriyet Balosu, Bandırma Halk oyunları ekibinin sergilediği folklor gösterileri ile devam etti.
Cumhuriyetin Kuruluşunun 91. Yılı kutlamaları çerçevesinde baloya katılanlara hitaben bir konuşma yapan Balıkesir Milletvekilli Namık Havutça, “Cumhuriyetimizin 91. Yılını kutluyoruz. Ancak bakın ki Şemdinli’de Hakkari’de şehitler veriyoruz. Ne olursa olsun bilinsin ki Türkiye, Cumhuriyet rejimi yönetiminde devam edecektir.

Baktığınız zaman dünya tarihinin en büyük devrimi Cumhuriyet’tir. Bizlere bu mirası bırakan, bizlere kadın–erkek eşitliğini getiren, bizlere özgürlük veren, bizlere insan gibi yaşamaya olanak sağlayan, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz önünde saygı ile eğiliyor ve minnet ile anıyorum.” dedi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’da yapmış olduğu konuşmada Türkiye Cumhuriyetinin laf olsun diye kurulan bir devlet olmadığına dikkati çekerken, “Laik Cumhuriyetimizin içi demokrasi ile doludur. Ülkemizde bugün Atatürk’ü savunma gereğini anlayamıyorum. Eğer bugün, milletvekillerimiz bu koltuklarda oturabiliyorsa, bunu Atatürk’e borçludur. Yalnız biz değil bu ülkede 5 vakit namaz kılabilen insan, ismimiz Ali, Mehmet, Ahmet ise bunu da Atatürk’ümüze borçluyuz. Varsın bazıları Atatürk’e “iki ayyaş” desinler. Bugün ülkemizde Atatürk’ün kazandırdıklarını anlatmaya çalışmak bir züldür.” dedi.
Erdek Belediye Başkanı Sarı ayrıca bu geceyi düzenleyen ADD Erdek Şubesine ayrıca teşekkür etti.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen balo yapılan konuşmaların ardından, Bandırma T.S.M. Derneği Koro Sanatçıları, Beyhan Eren, Elif Babur, Saadettin Kılıç ve Hasan Çizmelioğlu’nun söylediği şarkıları ile geceye renk katarken, davetli konukların oyun havaları eşliğinde doyasıya eğlendikleri gözlendi.

Haber : Taygun Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli