Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

ADD Erdekten 19 Mayıs kutlaması

ADD Erdekten 19 Mayıs kutlaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) kentimiz şubesi, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhuriyet alanında sembolik bir kutlama gerçekleştirdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) kentimiz şubesi, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhuriyet alanında sembolik bir kutlama gerçekleştirdi. CHP`lilerin de destek verdikleri anma sırasında konuşan ADD Erdek Şube Başkanı Sakine Kılıç, "19 Mayıs çıkışını gerçekleştiren Kurtuluş Savaşı öncüsü Atatürk, bu tarihi kendi doğum günü olarak ilân etmiştir" dedi.
19 Mayıs`ta Samsun`a çıkan Atatürk`ün izinden giden Atatürkçülerin de, bundan tam 70 yıl sonra bir başka 19 Mayıs tarihinde kendi örgütlerini kurarak, Atatürkçü Düşünce Derneği çatısı altında öne çıktıklarına dikkati çeken Kılıç, şunları söyledi:
"Atatürkçü Düşünce Derneği çatısı altında bir araya gelen bizler ve tüm Atatürkçüler, tıpkı Ulusal Kurtuluş Savaşı günlerinde olduğu gibi, ülkenin birliği ve bütünlüğüne sonuna dek sahip çıkacaktır. Bizler, Ulusal Kurtuluş Savaşı günlerinde olduğu gibi, ülkenin birliği ve bütünlüğüne sonuna dek sahip çıkıp, Cumhuriyetçi çizgide direnerek, laik ve çağdaş Cumhuriyet düzeninin sonsuza dek sürmesini görev bileceğiz. 19 Mayıs 1919`dan, 19 Mayıs 2012`ye gelmek kolay olmadı. Ama her çeşit zorluğa karşın Türk Ulusu, bunu başarmıştır. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak her 19 Mayıs`ta, ulusumuzla birlikte, ulusal kurtuluşumuzu, Atatürk`ü anarak kutlamayı sürdüreceğiz."
Ardından, Gençlik Marşı söylenerek, Atatürk anıtına karanfiller bırakıldı.
Sedat Önder:"Siyasiler, tarihi değiştirmemeli"
Öte yandan, gazetemize bir açıklama yapan ADD Erdek Şubesi eski başkanı Sedat Önder ise 19 Mayıs kutlamalarına hükümetçe getirilen kısıtlamadan duyduğu üzüntüyü dile getirirken, "Bu çeşit bayramların şeklini değiştirmek, siyasilerin görevi olamaz. Böyle bir değişiklik düşüncesi varsa işin uzmanlarına danışılmalıdır" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu