Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ADD Genel Sekreteri Havutça BGC’de

ADD Genel Sekreteri Havutça BGC’de

Av. Namık Havutça:”Ülke genelinde zeytin fidanı dikme kampanyası başlatıyoruz”

Havutça, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Sekreteri Av. Namık Havutça, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’ni (BGC) ziyaret etti.
Gündemdeki konuları değerlendiren Havutça, derneğin çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
ADD Bandırma Şubesi’nin 12 Mart 2022 Cumartesi günü yapılacak genel kurulunda yönetim kuruluna aday olan her iki listeye de başarılar dileyen Havutça, “Rahmetli kurucu başkanımız Melih Çınar ile birlikte ben de Bandırma şubemizin kurucuları arasındaydım” dedi.
ZEYTİN FİDANI DİKME KAMPANYASI
Maden arama şirketlerine zeytin ağaçlarını kesme yetkisi veren yeni Zeytin Yasası’nın daha önce yedi kez iptal edildiği gibi Danıştay tarafından sekizinci kez de iptal edileceğinden kuşku duymadığını vurgulayan Havutça, şunları aktardı:
“Zeytin hayattır. Bu yasanın iptal edilmesi için Edremit, Ayvalık ve Erdek belediyeleri de dava açıyor. ADD olarak biz de açıyoruz. Yargının yine iptal kararı vereceğini düşünüyorum. ADD Genel Merkezi olarak ‘Bir Nesilden Bir Nesle Bir Fidan da Sen Dik’ kampanyası başlatıyoruz. Ülkemizin her yerine zeytin fidanları dikeceğiz.”
MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIK DÜŞÜNCEM YOK
Önümüzdeki seçimde milletvekilliği adaylığı düşüncesi bulunmadığına işaret eden Havutça, “Ben CHP’liyim. Öncelikli hedefimiz Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanmak ve TBMM’de çoğunluğu elimize geçirmek olmalıdır. Bana ihtiyaç duyulduğunda, partimin her kademesinde hizmet sunmaktan mutluluk duyarım” dedi.
ADAYLARIN BELİRLENMESİNDE ANKET YAPILMALI
CHP’nin, milletvekilliği aday belirlenmesinde vatandaşlara, “Kimi milletvekili olarak görmek istiyorsunuz?” sorusunun bir anket şeklinde mutlaka yöneltilmesi gerektiğinin altını çizen Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
“Buna paralel olarak Balıkesir ve Güney Marmara bölgelerindeki milletvekili adayları da anket sonucu belirlenmelidir. Milletvekilleri, bölgelerinde sevilen, sayılan ve bölgenin her çeşit sorununu çok iyi bilenlerden oluşmalıdır. Kimse alınıp gücenmesin, onların yüzlerine de söylüyorum ki, halen Balıkesir’de görev yapan milletvekilleri bu sorunlardan ve halktan çok uzak olup Balıkesir’i temsil etmiyorlar.”
6 PARTİNİN UZLAŞMASI ÖNEMLİ
Altı partinin, güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda uzlaşarak bunu bir deklarasyonla kamuoyuna duyurmalarının önemli olduğuna dikkati çeken Havutça, “AKP iktidarı Türkiye’yi yordu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı ülkeyi kamplara böldü. Artık tek adam rejimi sona ermeli, yönetim sistemimiz denge ve denetime dayanmalı” dedi.
BANDIRMA İL OLMALI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Şanlıurfa’da yaptığı konuşmada “Söz veriyorum, iktidara geldiğimizde Siverek’i il yapacağız” sözünü de değerlendiren Havutça, “İl olması gereken ilçelerin başında Bandırma geliyor. İl yapılması gereken ilçeler belirlenirken bilimsel, siyasal ve akademik kriterler göz önüne alınmalı” diye konuştu.
MİLLETVEKİLLERİ BANDIRMASPOR’A SAHİP ÇIKMIYOR
Geçtiğimiz hafta Bandırmaspor’un, Ankara’da Ankaragücü ile oynadığı maçı Balıkesir’in 9 milletvekilinin de izlememesinin üzücü olduğunu vurgulayan Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
“Bandırmaspor’un, Süper Lig’e yükselmek için mücadele verdiği bir ortamda, Ankara’daki Ankaragücü maçında, Balıkesir’in hiçbir milletvekilinin bulunmaması üzüntü vericidir. Bu maçta, milletvekillerimizin kulübümüzün başkanı Onur Göçmez’in yanında oturarak ona ve futbolcularımıza manevi açıdan destek vermeleri gerekirdi.”
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Genel Sekreteri Havutça
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli