Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ADD Şube Başkanı Melih Çınar: Savaş çığırtkanlığını bırakmalıyız

ADD Şube Başkanı Melih Çınar: Savaş çığırtkanlığını bırakmalıyız

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar, Hükümet ve bazı çevreler, savaş çığırtkanlığını bırakmalıdır dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar, "Hükümet ve bazı çevreler, savaş çığırtkanlığını bırakmalıdır" dedi.
Tarihimizin en önemli zaferinin Kurtuluş Savaşı olduğuna dikkati çeken Çınar, şu değerlendirmede bulundu:
"Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Atatürk`ün, 30 Ağustos 1922`ye dek yaşamı hep savaşlarda geçti. O bir savaş virtiözüdür. Atatürk, Cumhuriyet`in ardından ise `Zorunlu kalınmadıkça savaş, bir cinayettir` demiştir. Türkiye, Cumhuriyet`in ilk yıllarında Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya ile Balkan Paktı; Suriye, İran ve Afganistan ile Sadabat, yani saldırmazlık anlaşması imzalamıştır. Böylece bu ülkelerle hem dost olma, hem de savaştan uzak kalma kararlılığını ortaya koymuştur. Ne acıdır ki bugün, adeta deli danalar gibi savaş çığırtkanlığı yapılmaktadır. Son yıllarda Ermenistan`dan sonra Irak, Suriye ve Yunanistan gibi ülkelerle aramız açıldı. Suriye konusu, Yunanistan ve İran`la da aramızı açtı. Son aylarda hiçbir Başbakana yapılmayan hakaret, ülkemiz Başbakanına yöneltildi. Mısır`ın hükümet sözcüsü, Başbakanımız için `Batının ajanından yurtseverlik dersi alamayız` dedi. Hiçbir ülke, başka ülkelerin iç işlerine karışamaz, karışmamalıdır. Hele hele savaş gibi önemli konularda. Türkiye, ABD ve İsrail`in işaretiyle Suriye`nin iç işlerine karışma yanlışından vazgeçmelidir. Türkiye`nin, bugün Suriye`ye karşı tavrı, siyonizmin bayraktarlığını yapma demektir. Oysa Suriye`nin, dışarıdan yapılacak müdahalelerle zayıf düşmesi, güçlü bir düşman istememesi nedeniyle yalnızca İsrail`in işine yarar."
Mustafa Mutlu, Atatürkçü bir kalemdir
Atatürkçü bir yazar olan Mustafa Mutlu`nun, 10 yıldır görev yaptığı Vatan Gazetesi`nden uzaklaştırılmasını, "Yeni bir aydın gazeteci kıyımı" olarak nitelendiren Çınar, şöyle konuştu:
"Dünyanın en büyük devlet adamları arasında yer alan Fransız Devlet Başkanı General De Gaulle, bir gün Kültür Bakanını yanına çağırarak, `Artık ben halkımın ilgi ve sevgisini kaybettim mi acaba? Çünkü artık gazetelerde hakkımda karikatür yayınlanmıyor` diye sormuş. Bugünkü Türkiye`ye dönecek olursak, hükümete muhalif karikatüristler, köşe yazarları, gazetecilerin bir bölümünün cezaevlerinde süründürüldüğünü, bir bölümünün ise iktidar yalakası patronlar tarafından işlerinden atıldıklarını görürüz. Yalnızca gazete sahibi olmayan holding patronları, kişisel çıkarları için eğilip, büküldükleri iktidarın önünde, onun dümen suyunda hareket ediyorlar. Böylece de iktidar yalakalığı yapıyorlar. Buna karşılık, Cumhuriyet Gazetesi başta olmak üzere birkaç gazete, onuruyla direniyor. Ama bu arada, iktidar yalakalığı içindeki holding sahibi gazete patronları, Mustafa Mutlu gibi güzel ve onurlu, teslim alınamayan kalemleri birer birer kırıyorlar."
Burslar artık tek tip
ADD Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar, geçen yıl, toplam 92 yüksek okul öğrencisine, ayda 90 TL burs verdiklerini vurgularken, "Bu yıl burslarımız, genel merkezimizin koordinatörlüğünde, tek tip olarak, merkezi sistemden, ayda 100 TL üzerinden verilecek. Burs isteyen gençlerimizin başvurularını almayı sürdürüyoruz" diye konuştu.          Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli