Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ADD ve Alevi Derneğinden Berkin Elvan eylemi

ADD ve Alevi Derneğinden Berkin Elvan eylemi

İstanbuldaki Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için eylem yapıldı.

İstanbul`daki Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için eylem yapıldı.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi ile Alevi Kültür Dernekleri Erdek Şubesi yönetici ve üyeleri, Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için ilçemiz Cumhuriyet Alanında toplandı. 
Cumhuriyet Alanında toplanan protestocular gezi olaylarında yaralanan ve daha sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan`ın ölümünü protesto ettiler.
İlk basın açıklamasını okuyan Alevi Kültür Dernekleri Erdek Şube Başkanı Mahmut Karaca, haince kalleşçe alınan canların hepsinin Alevi olmasına tesadüf müdür? Sorusunu yöneltti.
Berkin`i, sonsuza uğurladıklarını belirten Karaca, güzel ülkemizde muhalefet etmenin keyfiyete karşı `Biz Halkız, Biz Varız, Biz Böyle Düşünmüyoruz` demenin demokratik taleplerin yani özgürce yaşamak istemenin bedelini Berkin`in körpe canıyla ödediğini dile getirdi.
Berkin Elvan`ın ölümsüzleştiğini ifade eden Karaca, "Ülkemizde yolsuzluklar, hırsızlıklar, hukuksuzluklar, kumpaslar ve faili meçhuller olmasın diye her etnik kökenden insanlar yollara döküldü. Aydınlık ve çağdaş Türkiye`yi haykırdılar. 15 yaşındaki Berkin Elvan`da artık bu büyük ve kutsal ruhun bir yıldızı olmuştur sembolü olmuştur diye konuştu.
Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek şubesi Başkan Yardımcısı Zafer Filiz`de, Nazım Hikmet`in kaleme aldığı "Ürkek bir serçe gibi eğme başını. Kaldır başını ve dimdik dur. Bu senin değil, ülkemin ayıbı. Hırpalanmış yerlerinden öperim çocuk" mısralarını okudu.
Eyleme katılanlar yapılan basın açıklamalarının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli