Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ADD’de 4 günlük sergi

ADD’de 4 günlük sergi

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi’nin, Kadın Komisyonu’nun da çabasıyla açtığı sergi ilgi görüyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi’nin, Kadın Komisyonu’nun da çabasıyla açtığı sergi ilgi görüyor.

ADD Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş, 4 gün açık kalacak sergilerinin ilk gününde, çeşitli gıda satışlarının yanı sıra keşkek satışı da gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Şubemiz binasında açtığımız sergide satışa sunduğumuz keşkek, ‘Bandırma Yemek Sanayi’ tarafından yapılıp, derneğimize bağışlandı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. 26 Aralık 2023 Salı günü ise Figen Yıldız tarafından yapılıp, derneğimize bağışlanan aşurenin satışını yapacağız. Sayın Yıldız’a da teşekkür ediyoruz. Sergimizde ayrıca çeşitli gıdalar, Atatürk duvar ve masa takvimleri, sıfır veya ikinci el giysiler ve takı tasarımları da satışa sunuluyor. Bu arada sayın Nazan Çinko ve Sema Odacıl da sergimizde satışa sundukları kitaplarının satış bedelini derneğimize bıraktılar. Onlara da teşekkür borçluyuz.”

700’ün üzerinde üyelerinin bulunduğuna işaret eden Yeşiltaş, derneğin diğer çalışmaları hakkında da şu bilgileri verdi:

“Dernek olarak Ankara, Afyon, Kütahya, İstanbul ve Bursa gibi kentlere tarih ve kültür gezileri düzenliyoruz. Zaman zaman köylerimizdeki okullarımızı ziyaret ederek öğrencilerimize eğitim-öğretim desteği veriyoruz. Oralardaki çocuklarımızın mutluluğunu görünce biz de mutlu oluyoruz. Geçen yıl Yeni Yenice ve Erikli köylerine(kırsal mahalle) kitaplar ve kırtasiye malzemeleri götürdük. Önümüzdeki günlerde Çalışkanlar ve Sahil Yenice köylerine gitmeyi planlıyoruz.”

Toplam 62 üniversite ve lise öğrencisine burs verdiklerini belirten Yeşiltaş, üniversite öğrencilerine aylık 500 lira, lise öğrencilerine ise 350 lira burs desteğinde bulunduklarını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde tiyatral konser düzenlediklerini, İzmir’deki “100. Yılda Büyük İzmir Buluşması” programına Bandırma’dan 16 kişilik bir grupla katıldıklarını vurgulayan ADD Bandırma Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş, şube binalarının zengin bir kütüphanesine sahip olduğuna da dikkati çekerek, “Kütüphanemizi Bülent Çalışkan arkadaşımız büyük bir özenle düzenliyor. 5 bin dolayında kitabımızın yer aldığı kütüphanemizden, evlere kitap veriyoruz” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Bandırma Şubesi’yle de uyum içinde bulunup, bazı etkinlikleri ortaklaşa düzenlediklerini belirten Yeşiltaş, “Bu arada, bizlere her zaman destek veren derneğimizin değerli üyelerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: günlük sergi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı