Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Adıyaman’’da Balıkesir Çarşısı kurulacak

Adıyaman’’da Balıkesir Çarşısı kurulacak

Adıyaman’da yapımına başlanan Balıkesir Çarşısı için Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, bölgede esnafı aya kaldırarak ticaretin yeniden canlandırılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

6 Şubat’ta meydana gelen depremden büyük ölçüde etkilenen Adıyaman ilimizde mağdur olan esnafların yeniden kalkınması ve hızla ekonomiye kazandırılması için Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BALGÜÇ Vakfı önderliğinde, Prefabrik Esnaf Çarşısı Kurulumu için Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem yapımına başlanan Balıkesir Çarşısı'nda incelemelerde bulundular. 
Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremde işyerlerini kaybeden Adıyaman esnafı için yapımına başlanan ‘Adıyaman’da Balıkesir Çarşısı’ Projesi’nin yapımını yerinde incelediklerini belirten Erdem “Balıkesir Çarşısı, bölgede ticaretin yeniden canlanmasına ve sürdürülebilir hale gelmesine büyük katkısı olacak. Balıkesir Çarşısı’nı inşallah en kısa zamanda bölgedeki esnafımızın hizmetine sunacağız. Tüm deprem bölgelerinde gece gündüz çalışan Büyükşehir Belediyemiz personeline teşekkür ederiz.” diye konuştu. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’da gönül köprüleri kurmaya devam ettiklerini sildirdi. 
Balıkesir Çarşısı projesinde neler var? 
Yaklaşık 14 dönümlük alanda 33 meslek grubuna hizmet verecek Balıkesir Çarşısı’nda 92 ticari alan, 4 ıslak hacim, mescit, lavabolar, 4 bankamatik ve yeşil alan bulunacak. 6 bin 586 metrekare alanı kaplayacak Balıkesir Çarşısı’nda 925 metrekare de yeşil alan oluşturulacak. Çelik konstrüksiyon ve yalıtımlı tuğlalar kullanılarak yapılacak olan “Balıkesir Çarşı” ile Adıyaman’a kalıcı bir gönül köprüsü kurulacak.   Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı