Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Adliye binası için yer bulundu

Adliye binası için yer bulundu

Tarihi Atatürk İlköğretim Okulu binasının atıl durumdan kurtarılıp hizmet vermesi için başlatılan çalışmalar sürüyor. İlçenin en eski eğitim-öğretim binası olarak tarihe geçen binanın, okul olarak kullanılmasına son verilmesinden sonra....

Tarihi Atatürk İlköğretim Okulu binasının atıl durumdan kurtarılıp hizmet vermesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.
İlçenin en eski eğitim-öğretim binası olarak tarihe geçen binanın, okul olarak kullanılmasına son verilmesinden sonra, bina kaderiyle baş başa kaldı. Söz konusu binanın boş tutulmaya devam etmesiyle, yetkililer binanın yakın bir zamanda çökebileceği uyarısı yaptı.
Erdek`te adliye hizmetlerinin verildiği Hükümet Konağı`nın yetersiz kalması nedeniyle, geçtiğimiz yıllarda Atatürk İlköğretim Okulu olarak kullanılan tarihi binanın, adliye binası olarak kullanılması hakkında görüştüğümüz Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, ilçenin sorunlarını çözme noktasında gayret sarf ettiklerini belirterek, en önemli sıkıntılarından birinin de adliye binası olduğunu söyledi. Mevcut adliye olarak kullanılan Hükümet Konağı binasının artık yetersiz olması sebebiyle uzun süredir yeni yer arayışlarının sürdüğüne vurgu yaptı.
Kaymakam Kaygısız, " Adalet Bakanlığı ve Başsavcılığın talebi doğrultusunda yeni adliye binası için çalışma başlattık. Çalışmalarımız sonucunda Atatürk eski İlköğretim Okulu binasının bu sorunu çözeceğine karar verdik. Konuyu Adalet Bakanlığı`na aktardık, şimdi bakanlıktan gelecek araştırma heyetini bekliyoruz. Heyetin söz konusu binada yapacağı incelemeyi takiben hazırlayacağı rapor bakanlıkça onay gördüğü takdirde yerin tahsisi gündeme gelecek. Balıkesir İl Genel Meclisi`nde görüşülecek yer tahsisi konusu buradan da onaylandığı takdirde, bugün atıl durumda kalan eski tarihi binayı Adliye Binası olarak ilçemizin hizmetine sokacağız" dedi.
Balıkesir İl Genel Meclisi üyelerinden AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün uhdesinde olan tarihi bina Ankara`dan gelecek inceleme heyetinin bina hakkında `evet burası adliye binası olarak kullanılabilir` görüşünü raporunda belirtmesi halinde, Adalet Bakanlığı`da rapora onay verdiğinde, söz konusu binanın, Milli Eğitimden, Adalet Bakanlığı`na devredilmesi için Balıkesir İl Genel Meclisi`nde karar alınacağını vurgularken, bu konu il genel meclisimize geldiğinde, sıkıntı yaşanmaz sanıyorum ki binanın Adalet Bakanlığı`na devredilmesi meclisimizde oy birliğiyle kabul edilir, dedi.
Bilindiği gibi, Atatürk İlköğretim Okulu olarak kullanılırken boşaltılan binanın mülkiyeti Balıkesir Özel İdaresi`ne ait olup bina özel idare tarafından, okul olarak kullanılmak üzere milli eğitime tahsis edilmişti. Binada eğitim-öğretimin son bulmasıyla, bina yeniden özel idarenin uhdesine döndü. Adalet Bakanlığı, binayı adliye binası olarak kullanılabilir onayı aldığı takdirde, özel idarenin tespit ettiği bedeli ödemek kaydıyla, burasını Erdek Adliyesi olarak kullanabilecek. Mahkemeler, ilçe seçim kurulu ve İcra müdürlükleri de dahil olmak üzere, çalışmalarını artık bu binada sürdürebilecekler.
Haber : Kemal Şekcrei


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı