Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Aeneas Kültür Rotası onay bekliyor

Aeneas Kültür Rotası onay bekliyor

Edremit Belediyesi´nin Aeneas Kültür Rotası projesiyle ilgili Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan başkanlığında istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Edremit Belediyesi´nin Aeneas Kültür Rotası projesiyle ilgili Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan başkanlığında istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri katıldı.
Edremit Belediye Başkanlığı öncülüğünde uluslararası boyutta yürütülen Aeneas Kültür Rotası projesi, Edremit Belediyesi´nin Temmuz 2020 tarihinde Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Enstitüsü´ne yaptığı başvuru sonucunda resmi ön kabul aldı. Edremit Belediyesi, tescil sürecinde son aşama olan Lüksemburg´da düzenlenen 34 ülke temsilcisinden oluşan Avrupa Konseyi EPA Genel Kurulu huzurunda projenin nihai sunumunu yapmaya davet edildi.
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Türkiye´den başlayan ilk ve tek Avrupa Konseyi´nin tescilli kültür rotası olma yolunda bulunan Aeneas Kültür Rotası Projesi´nin, hem Türkiye hem de Edremit için olağanüstü stratejik ve yerel kalkınma potansiyeli taşıdığını söyledi.
Edremit Belediyesi olarak şimdiye kadar verilen emeğin sonucunda uluslararası bir kültür rotası inşa etme konusunda girişimde bulunan ilk yerel yönetim olmaları sebebiyle aldıkları bu gurur verici gelişme kapsamında Nisan 2021 tarihine kadar bölge olarak izlenmesi gereken yol haritası hakkında başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle istişarede bulunmak amacıyla bir araya geldiklerini dile getiren Başkan Arslan sözlerine şu şekilde devam etti: ?Şimdi bunun temelinde dediğimiz gibi arkeoloji var. Arkeoloji bakımından zengin bir bölge olduğumuzu bütün arkeologlarla araştırmalarımızda görüyoruz. Avrupa Konseyi´nin kültür rotaları var ve bunlarla ilgili bir masası var. Bu masa himayesinde bu rotaları tescil ediyorlar. Viking Rotası var örneğin; Zeytin Rotası var. Bu projenin en önemli yanı Edremit´te özellikle Türkiye´den başlayacak, tescillendiği an ilk kültür rotası olacak.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli