Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AFAD Gönüllüleri kimlik kartlarını aldı

AFAD Gönüllüleri kimlik kartlarını aldı

AFAD gönüllü ordusunun neferlerine kimlik kartları ve belgeleri verildi.

AFAD gönüllü ordusunun neferlerine kimlik kartları ve belgeleri verildi. 
2021 Balıkesir Afet Eğitim Yılı Projesi kapsamında, yıl boyu devam eden eğitimlere katılan gönüllülerden 57’sine “Destek AFAD Gönüllüsü Kimlik Kartı ve İlkyardımcı Kimlik Kartı ile Belgeleri” verildi.  
Bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında çalışmalara katkı sağlayan AFAD Gönüllüleri, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı amaçlıyor.  
Saha eğitimlerine katılan 106 Destek AFAD Gönüllüsü sayısının 2022 yılında 280’e yükseltilmesi hedefleniyor.  
Destek AFAD Gönüllüsü ve İlk Yardımcı Kimlik Kartları İle Belgelerinin verildiği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde düzenlenen program AFAD Gönüllüsü video gösterimi ile başladı. 
Programın açılışında konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bayram Şahin Balıkesir’de afetlere karşı yapılan hazırlıklar, 2021 Balıkesir Afet Eğitim Yılı Projesi kapsamında eğitimler ve 2022 yılının Afet Tatbikat Yılı ilan edilmesiyle ilgili tatbikatlar hakkında bilgi verdi. 
Müdür Şahin Balıkesir’de sisteme kayıt yaptıran AFAD Gönüllüsü sayısının 5786, 721 kişinin ise Temel AFAD Gönüllüsü olduğu bilgisini vererek Balıkesir’in afetlere ve acil durum hallerine hazır olduğunu söyledi.  
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ta törende yaptığı konuşmada, “Sizleri, bu işe gönül verdiğiniz için tebrik ediyorum. İnsanların en zorda bulunduğu anda onların yanında olmaya gönül vermeniz takdire şayandır. AFAD kurulduğu günden bu yana hızlı bir gelişim gösteriyor. Özellikle son 5 yıllık dönemde yaptığı bu atılımlarla fevkalade güç kazandı ve bu tür gönüllülük faaliyetleriyle gücüne güç katıyor. Buradaki çalışma bu işe gönlünü vermiş insanların emeğiyle, zaman ayırmasıyla güçlenen bir çalışma.” dedi. 
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün yüksek bir eğitim çalışması yürüttüğünü söyleyen Şıldak, 2021 yılında 1 milyonun üzerinde vatandaşa ortalama 40 dakika süren eğitim verildiğini belirterek, belge alacak gönüllülere örnek teşkil ettiklerini söyledi.  
Konuşmaların ardından 57 Destek AFAD Gönüllüsüne Kimlik Kartı ve İlkyardımcı Kimlik Kartı ile Belgeleri Vali Şıldak ve katılımcılar tarafından verildi. Vali Şıldak ve beraberindekiler günün anısına AFAD gönüllüleri ile fotoğraf çektirdi, pasta kesti. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Gönüllüleri kimlik kartlarını
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı