Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Afet Eğitim Yılı Projesi tanıtıldı

Afet Eğitim Yılı Projesi tanıtıldı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak´ın öncülüğünde düzenlenen 2021 Afet Eğitim Yılı Projesi tanıtım toplantısında projenin Türkiye´de bir ilk olduğu açıklandı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak´ın öncülüğünde düzenlenen 2021 Afet Eğitim Yılı Projesi tanıtım toplantısında projenin Türkiye´de bir ilk olduğu açıklandı.
Balıkesir´de Avlu Kongre ve Kültür Merkezi´nde düzenlenen 2021 Afet Eğitim Yılı Projesi tanıtım toplantısı Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AFAD İl Müdürü Bayram Şahin, milletvekilleri, belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.
Programda konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, afetlere karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini söyledi.
Afetsiz bir hayatın olmadığını, Balıkesir coğrafyasına deprem üzerinden bakıldığında geçmişinde çok sayıda deprem olduğunu hatırlatan Vali Şıldak, ?Buna sel, taşkın riskleri, heyelan, yangınlar olarak ekleyebiliriz. Geniş bir yelpazede insan hayatını tehlikeye sokabilecek şeylerle karşı karşıyayız. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun 2021 yılını Afet Eğitim Yılı olarak ilan etmesiyle birlikte bu alanda faaliyet gösteren bütün STK´ları, meslek kuruluşlarını, yerel yönetimlerimizin her bir sektörünü bu işin içine çekip herkesin kafasında her türlü vatandaşın kafasında, herkesin aklında afet farkındalığı oluşturmaktır.? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yer aldığı toplantıda yaptığı konuşmada ?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak afete karşı nasıl hazırlanıyoruz diye sorduğumuzda biz 2019 yılında İtfaiye Daire Başkanlığı´mızla bir araya geldik. Depremlere, sel baskınlarına karşı hazırlık yapalım dedik. Tabi yaşananlar da bizi gerçeklerden hiç uzak bırakmadı. Erdek´te sel baskını oldu, farklı yerlerde orman yangınları oldu. Depremle karşı karşıya kaldık. Yani olabilecek tüm olayları yaşadık. Yani eğitim şart. Afette nasıl davranacağımızı bilmek birçok canı kurtarmak demektir.? dedi.
2021 Afet Eğitim Yılı Projesi tanıtım toplantısında projeler hakkında bilgi veren AFAD İl Müdürü Bayram Şahin, bu projenin Türkiye´de ilk olduğunu açıklarken, Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla eğitim TIR´ının oluşturulduğunu, afiş ve reklamlarla paylaşıldığını sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı