Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Afet bölgesinden gelen öğretmenler ve aileleri akşam yemeğinde buluştu

Afet bölgesinden gelen öğretmenler ve aileleri akşam yemeğinde buluştu

Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesinden ilimize misafir olarak gelen öğretmenler ve aileleri için Balıkesir Öğretmen Evi’nde akşam yemeği programı düzenlendi.

Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesinden ilimize misafir olarak gelen öğretmenler ve aileleri için Balıkesir Öğretmen Evi’nde akşam yemeği programı düzenlendi. 
Afet bölgesinden Balıkesir’e gelen misafir öğretmenlerin ve ailelerinin bulunduğu akşam yemeğine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak'ın eşi Fatma Nur Şıldak ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı katıldı. 
Vali Şıldak, depremin ilk günlerinden itibaren Osmaniye ilinde bulunmasından dolayı programa telefonla bağlanarak katıldı. 
Misafir öğretmenlere ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Şıldak, devletin gücü ve milletin kadirşinaslığı ile öğretmenlerin her zaman yanında olduklarını ifade etti. 
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, programda yaptığı konuşmada, depremin yaralarını hep birlikte dayanışma içerisinde sarılacağını söyledi. 
“Ülke olarak acımız büyük, bu acıyı sizler birebir yaşadınız. Bizler sizinle birlikte acılarınızı paylaşmak ve biraz da olsa hafifletmek için buradayız” diyerek konuşmasını sürdüren Tatlı “İlk günden itibaren devletimizin bütün kurumlarında olduğu gibi Millî Eğitim Bakanlığımız da tüm çalışanlarıyla birlikte yaraların sarılması için seferber oldu." dedi. 
Balıkesir’e misafir olarak gelen 200 öğretmen ve 2400 öğrencinin bulunduğunu dile getiren Tatlı, "1611 öğrencimizi kendilerine en uygun olan okullara yönlendirerek kayıtlarını yaptık. Kayıtlı olmayan öğrencilerimiz ise okul öncesi grubumuzu oluşturuyor ve ailelerinin istekleri dâhilinde henüz okullarına başlamadılar. İlimizde bulunduğunuz süre içerisinde Millî Eğitim Müdürlüğümüzün kapısı sizlere sonuna kadar açıktır. Sizler için kurulan iletişim ofisimizdeki arkadaşlarımıza herhangi bir durumda istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz." ifadelerini kullanarak misafir öğretmenlere ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini bir kez daha iletti. Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı