Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Afyondaki patlamanın nedeni CHPli vekili ikna etmemiş

Afyondaki patlamanın nedeni CHPli vekili ikna etmemiş

Geçtiğimiz ay Afyonda askeri bir birliğin cephanesinde yaşanan patlama sonrası, yetkililerin açıkladığı patlama sebebine kuşkulu yaklaşan CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Afyonda Gerçekte Ne Oldu? sorusunu Milli Savunma Bakanlığına...

Geçtiğimiz ay Afyon`da askeri bir birliğin cephanesinde yaşanan patlama sonrası, yetkililerin açıkladığı patlama sebebine kuşkulu yaklaşan CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, "Afyon`da Gerçekte Ne Oldu?" sorusunu Milli Savunma Bakanlığı`na yöneltti.
CHP Milletvekili Gümüş, Milli Savunma Bakanlığı`na iletilmek üzere kaleme aldığı soru önergesinde Afyon`da askeri birliğe ait cephanelikte yaşanan patlama olayına ilişkin kamuoyunu tatmin edici açıklamalar olmadığını ve yapılan açıklamaların şüphelerle dolu olduğunu ileri sürdü.
Genel Kurmay Başkanlığı`nın kaleme aldığı basın açıklamasındaki kimi ifadelerin yeni soruları beraberinde getirdiğini ifade eden Gümüş, patlamaya neden olarak bir güvenlik ihlalinin söz konusu olup olmadığının araştırılmasını istedi.
Bilindiği gibi 5 Eylül tarihinde gerçekleşen patlama ve hemen ardından yapılan kimi açıklamalar ve bazı uzmanların basında yer alan görüşlerine göre bir "sabotaj" olasılığı söz konusu olurken, görüş belirten bazı uzmanların sabotaj olma olasılığının çok yüksek olduğunu kaydedip, mühimmat düzenlemesi çalışmasına katılan bir askerin merakla bombanın pimini çekme ihtimali üzerinde durulduğu yönünde çıkan haberlere dikkat çeken Gümüş, şüphelerin devam ettiğini ve konunun takipçisi olacağını ifade etti.
Milletvekili Gümüş, "Afyon`daki askeri birlikte mühimmat çalışmalarının iki güne yayılmış bir şekilde yapılması, 284.550 adet gibi ciddi bir el bombası adedinin tek sevkiyatta taşınması ve yerleştirilmesi, çalışmalara hava karardıktan sonra yeterli ışık kaynağının olmadan devam edilmesi, askeri yetkililerin kaç saatlik vardiyalarla çalıştırıldıklarının belirsizliği gibi hususların olay üzerindeki soru işaretlerini artırdığı ortadadır" diyerek endişelerini kamuoyu ile paylaştı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false