Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ağaç diktiler toprağa hayat verdiler

Ağaç diktiler toprağa hayat verdiler

MEMUR-SEN Balıkesir Şubesi yönetimi ve üyeleri 1000 tane fidan dikti.

MEMUR-SEN Balıkesir Şubesi yönetimi ve üyeleri 1000 tane fidan dikti.
Memur-Sen Balıkesir Şubesi ve kendisine bağlı 11 işkoluna bağlı üyeler, Balıkesir-Yeniköy ağaçlandırma sahasına fıstık çamı ve yapraklı ağaçlardan oluşan 1000 fidan diktiler.
Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen bölgeye Memur-Sen Hatıra Ormanı ismi verileceğini belirten Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Erol, "Balıkesir Memur-Sen temsilciliği olarak on bir iş kolumuzla birlikte Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen bölgeye fidanlarımızı dikerek Memur-Sen Hatıra Ormanı kazandırmış olduk" dedi.
Yaklaşık bin adet fidan sığabilen alana fıstık çamı ve yapraklı ağaç olmak üzere değişik ağaçlar ekerek Balıkesir`in temiz havasına katkıda bulunmak istedikleri belirten Erol, Türkiye`nin değişik yerlerinde orman yangınları olması sebebiyle oksijen deposu olan ağaçlarımız azalıyor. Bunun yerine duyarlı vatandaşlarımız hatıra ormanları şeklinde katkılarda bulunarak ağaçların arttırılması için büyük çaba gösteriyorlar. Bizlerde Balıkesir Memur-Sen olarak gelecek nesle miras bırakmak ve temiz hava oluşmasını sağlamak için hatıra ormanı oluşturmak istedik diye konuştu.
Memur-Sen`e bağlı TOÇ-BİR-SEN Başkanı İbrahim Ergüven ise çölleşen Türkiye`ye bir fidan da dikerek katkıda bulunmak istediklerini söyleyerek, "Diktiğimiz fidanlarımız bizlerin yarını olacaktır. Çölleşen ülkemizde bir fidan da olsa dikerek katkıda bulunmak insana sevinç ve mutluluk veriyor. Bu açıdan bakıldığında diktiğimiz fıstık çamları sayesinde özellikle köylülerimizin de ekonomik açıdan istifade edeceği bir gelir kaynağı olacaktır" diyerek sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı