Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ağbaba, Kırlangıç Projesini destekliyor

Ağbaba, Kırlangıç Projesini destekliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ayvalık'taki Kırlangıç Projesine destek sözü verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ayvalık’taki Kırlangıç Projesine destek sözü verdi.
Ayvalık Belediyesi’ne bir ziyaret gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AB fonlarından Kırlangıç Projesine destek sağlanması için girişimlerde bulunacağını söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer`i makamında ziyaret etti.
Başkan Gençer ve belediye meclis üyeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba’yı belediye önünde karşıladı.
Gençer, partisinin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Veli Ağbaba’ya Ayvalık, Ayvalık Belediyesi ve belediye çalışmaları hakkında bilgi verip, büyükşehir yasasından dolayı Ayvalık ve diğer ilçe belediyelerinin karşı karşıya kaldığı gelir kayıpları ve sorunları hakkında bilgiler aktardı.
Ağbaba’nın ziyaretinden mutlu olduğunu kaydeden Başkan Gençer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya, Ayvalık Belediyesi’nin aylık yayın organı olan “Ayda bir Ayvalık” isimli dergiyi verdi.
Eski Kırlangıç Fabrikası projesini çok önemsediklerini anlatan Gençer, “Köylerimizde belediyemize devrolan çok okulumuz var. Projeye bu okulları dahil etmeyi planlıyoruz. Köylerde taşımalı eğitime geçilince o okulları bize verdiler. Bunların bazılarını projeye katıp oralarda da iş edinme merkezi yapıp Kırlangıç’ta da satış yerleri yapabiliriz. Bu projeyi ona bağlayabiliriz. Sadece Ayvalık merkezde değil köylerimize de hizmet etmiş olur bu proje. Bunu Avrupa Birliği projesi olarak değerlendirmek çok daha doğru olur” diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Bu tür projeler için Avrupa Birliği ile koordinasyonu sağlayan Maltepe Belediyesi’nde kurulmuş bir birliğimiz var. Ben sizi onlarla bağlantıya geçireyim. Bu tür çalışmaları eski Münih belediye başkanı takip ediyor. Bu çok önemli bir proje, buna destek olmak isteriz” bilgisi verdi.
CHP’nin kardeş şehir projelerinden de bahseden Ağbaba şunları söyledi: “Bilindiği gibi Cumhuriyet Halk Partili belediyeler arasında ‘Kardeş şehir projesi’ başlattık. Ayvalık’ın kardeşi de Kütahya’nın Simav ilçesi Demirci beldesi. Geçtiğimiz gün bu belediye başkanı Ayvalık’a gelerek kardeşliği pekiştirdi. Önümüzdeki günlerde de Ayvalık belediye başkanımız da bu kardeş kente bir ziyarette bulunacak. Biz de Manyas ve Çanakkale kardeş belediyeleri ziyaret edeceğiz. Kardeş kentlerimizle bir arada olacağız. Ben çok büyük mutluluk duyuyorum Ayvalık gibi Türkiye’nin en güzel coğrafyasında bulunmaktan. Bol oksijeni bulunan bir kentte bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum.”
Ağbaba`nın ziyaretine, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova ve Namık Havutça, Bursa Milletvekili Sena Kaleli ile bazı partililer eşlik etti.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli