Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ağır zam, iskeleleri de vurdu

Ağır zam, iskeleleri de vurdu

Erdekteki turizmciler, Mal Müdürlüğü tarafından yapılan yüzde yüz zammın altında kalarak, kamp, otel ve motellerinin önündeki iskeleleri sökmeye başladılar.

Erdek`teki turizmciler, Mal Müdürlüğü tarafından yapılan yüzde yüz zammın altında kalarak, kamp, otel ve motellerinin önündeki iskeleleri sökmeye başladılar. Erdek Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü tarafından gönderilen "Ecrimisil ihbarnameleri"nde, bir önceki yıl  iskeleleri için ödedikleri işgaliye kirasının yüzde yüz katlandığını gören işletmeciler, şaşkına döndüler. İskele kirası için 10 ay 27 günlük bedel olarak 6 bin 300 lira belirlenen Çuğra mevkiindeki Eker Bermuda Otel de iskelesini kaldırmak zorunda kaldı. Yüksek kira bedelleri, turizmcilerin tepkilerine de yol açtı.   
İlçede turizm sezonunun en çok 40 günü kapsadığına dikkati çekerken, bu yüksek iskele kiralarının kendileri için yeni bir darbe olduğuna dikkati çeken turizm işletmecileri, şunları söylediler:          
 "İskele kira bedelleri günde yaklaşık 100 liraya denk geliyor. Zaten turizm sezonumuz çok kısa. Son yıllarda Ramazan da turizm sezonumuzu olumsuz etkiledi. Devlet de bize yardımcı olmuyor. İskele kirasına yaptığı yüzde yüzlük zam bunun en önemli göstergesidir. Bu koşullarda Erdek`te turizmin gelişmesi mümkün değildir."
Erdek`teki otel, motel ve kamp işletmecileri, şu değerlendirmede bulundular:
"Tesislerimizin bulunduğu sahile gözümüz gibi bakıyoruz. Kumu kendimiz temizliyoruz. Bazı tesisler, dere yatağının yanında yer alıyor. Bu tesisleri işleten arkadaşlarımız da kumu yazın kendileri bir yana toplayarak, sahili müşterilerinin yararlanmasına sunuyorlar. Bazı tesislerin önü ise taşlık. İskele olmadan denize girmek çok zor. Ama bu kadar yüksek kiralarla iskeleleri tutmaya da olanak yok. Kimse masal anlatmaya kalkmasın. Bu ortam ve koşullarda, Erdek`te turizm bitmiştir."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı