Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ahilik Haftası coşkuyla kutlandı

Ahilik Haftası coşkuyla kutlandı

Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı bu yıl Balıkesir’de 34. kez düzenlendi.

Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı bu yıl Balıkesir’de 34. kez düzenlendi. 
Ahilik kültürünün tanıtılıp yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla bu yıl 34’üncüsü kutlanan Ahilik Haftası Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Balıkesir’de 50 bin esnafın temsilcisi 84 esnaf odasının başkanları ve Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem tören alanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sunmasının ardından Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz’ı ziyaret etti. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önünden mehteran öncülüğünde Vali, Belediye Başkanı, BESOB Başkanı ve Esnaf Odaları Başkanları kortej halinde Milli Kuvvetler Caddesi’nden Zağnos Paşa Meydanı’na esnaf ve vatandaşları selamlayarak yürüdüler.
Zağnos Paşa Meydanı’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mehter Takımı’nın kahramanlık marşı gösterileri ile Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerinin halkoyunu gösterileri meydanda toplanan vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Mehteran gösterilerinin ardından günün anlam ve önemi hakkında konuşan Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Ahiliğin; iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin yardım severliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzen olduğunu belirterek “Bugün el emeği, göz nuru, alın teri ile hayatta kalma mücadelesi veren Esnaf ve Sanatkarlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor, bol kazançlı, bereketli, sağlık ve mutluluk dolu birlik ve beraberlik içerisinde geçirmelerini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.” dedi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ahilik Haftası nedeni ile yaptığı konuşmada ahilik haftasının usta çırak ilişkisi altında sürdüğünü söyleyerek, yerel yönetimler olarak her zaman küçük esnafın yanında olduğunu belirtti.
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’da yaptığı konuşmada, esnaflarımızın son 1,5 yıllık dönemde büyük sıkıntılarla geçirdiklerini dile getirerek “Pandemi sürecin de yaşadığımız büyük zorlukların kat ve kat daha fazlasını yaşayarak bugüne ulaştık. 1 Temmuz’dan itibaren ülkemizde daha rahat, daha huzurlu ticari ve sosyal hayatın yaşandığı bir ortamı birlikte yaşıyoruz. Yeni bir kapanma yeni bir kararlaştırılmış tedbir olmaksızın hastalığın kontrolünü kaybetmeden, tedbirlere uyarak ve aşılarımızı olarak daha güzel günlere ulaşmak istiyoruz.” diye konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından Yılın Ahisi ödülüne layık görülen Keçecilik mesleğiyle uğraşan Recep Agen’e, Yılın Kalfası seçilen Kuaför Rümeysa Duran’a ve Yılın Çırağı seçilen Oto Elektrikçisi Buğra Ercan’a plaketleri Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve BESOB Başkanı Fehmi Erdem tarafından verildi.
Tören sonrasında 5 bin kişilik pilav ayran hayrı yapılırken, protokol üyeleri esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinlediler. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ahilik Haftası coşkuyla kutlandı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı