Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ahilik Haftası etkinlikleri sona erdi

Ahilik Haftası etkinlikleri sona erdi

Balıkesir’de 34. kez düzenlenen Ahilik Haftası programı İbrahim Bodur Mesleki ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen belge dağıtım töreni ile sona erdi.

Balıkesir’de 34. kez düzenlenen Ahilik Haftası programı İbrahim Bodur Mesleki ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen belge dağıtım töreni ile sona erdi. 
UNESCO’nun 2021 yılını “Ahi Evran Yılı” ilan etmesinin ardından Balıkesir’de 34. kez düzenlenen Ahilik Haftası programında İbrahim Bodur Mesleki ve Eğitim Merkezi’nin başarılı öğrencilerine Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğretici Belgeleri dağıtıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Balıkesir İl ticaret Müdürü İlhan Pehlivan, Ahi Evran’ın doğumunun 850. yılı nedeniyle UNESCO’nun 2021 yılını Ahi Evran yılı olarak ilan ettiğini açıkladı. 
Pehlivan, konuşmasında şunları söyledi: “Ahilik Felsefesi’nin insanımız kazandırmak istediği peygamberimizin de dediği gibi adil tüccarın kıyamette şehitlerle birlikte olacağını müjdelemiştir. Pabucu dama atılmak diye bir deyim vardır. Bu da şudur; Ustalar yetiştirdikleri çıraklardan günün şartlarına göre en iyi ürünü alamazlarsa ve bunu birkaç kez tekrarda da başarısız olduklarını görürlerse pabuçlarını dama atarlar. Bu da çırağın artık bu işi yapamayacağı anlamına gelirdi. Aynı zamanda biz esnafımızın sivil kuvveti olduğunu da biliyoruz. Memleketimiz işgale uğradığı zaman esnafımız Kuva-Yi Milliye teşkilatını kurmuştur. İnsanın aklının ışığı fen bilimleri ise kalbinin nurunun ışığı da din bilimleridir. Bu ikisini birlikte götürmek gerekir. Okulumuzda yetişen esnaflarımıza bu iki değeri aşılamalıyız. Biz Ticaret Bakanlığı olarak esnafımızla birlikte görüş alışverişi yapıyoruz. Hem devletimize karşı vazifemizi hem milletimize karşı vazifemizi ifa ediyoruz.” 
Karesi Kaymakamı Metin Aslanbaş’ta, esnafın Ahilik Kültürüne sahip çıkmasını dile getirdi.
Konuşmaların ardından başarılı öğrencilere Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğretici Belgeleri verildi. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ahilik Haftası etkinlikleri
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı