Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ahilik Haftası Kutlandı

Ahilik Haftası Kutlandı

Ahilik Haftası Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğinin Atatürk Anıtına çelenk koyması ile kutlandı.

Ahilik Haftası Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği`nin Atatürk Anıtı`na çelenk koyması ile kutlandı.
BESOB Başkanı Mesut Aşanel, birlik yönetimi ve 86 oda başkanı Atatürk Anıtı`na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.
Anıt`tan Balıkesir Valiliğine geçen BESOB Yönetimi Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün ile görüştüler. Vali Yardımcısı Özgün ahilik kültürünün önemine değinerek esnaf teşkilatının bu kültür ile yoğrulduğunu belirtti. 
BSOB Başkanı Mesut Aşanel "13. -19. yüzyıllar arasında Anadolu`da yaşan halkın sanat ve meslek alanında yetişmesini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir Ahilik. Şanlı tarihimizdeki Ahilik Kültürü asla vazgeçemeyeceğimizi ve gelecek kuşaklara aktaracağımız bilinmelidir" dedi.
Daha sonra Balıkesir Belediyesine geçerek Belediye Başkanı İsmail Ok ile görüşen BESOB Başkanı Aşanel, yönetim kurulu ve oda başkanları Başkan Ok ile sohbet ettiler. Başkan Ok yaptıkları çalışmaları anlatırken katı atık depolama alanı, Alparslan Türkeş Spor Kompleksi gibi dev yatırımları Balıkesir`e kazandırmış olmanın gururunu yaşadıklarını kaydederek her zaman esnaf ile iç içe olduklarını, esnafın bir sorunu bir sıkıntısı olduğunda her zaman kapılarının açık olduğunu söyledi. BESOB Başkanı Mesut Aşanel de Başkan Ok`a teşekkür ederek bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür etti.
Öğlen Balıkesir Şoförler Odası`nda oda başkanlarına bir yemek verilerek Balıkesir`in meşhur tiridi ilçelerden gelen oda başkanlarına ikram edildi.
Öğleden sonra ise BESOB`a tebrik ziyaretleri yapıldı. Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok BESOB`a gelerek Ahilik Haftasını kutladılar. Konuklarını kapıda karşılayan BESOB Başkanı Mesut Aşanel bu ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek " "İyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin yardım severliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzen olan Ahilik,Ahlak, Eğitim -Bilim,Teşkilatlanma,Kalite - standart,Üretici - Tüketici ilişkisi,Denetim vb. konularda yaşadığı dönemin toplumsal yapısını düzenlemiş ve yeterli olmuş bir sistemdir.
Ahilik Türklere özgü milli bir kuruluş olarak ortaya çıkmış, Türklerin Anadolu` da kök salması ve tutunmasında önemli bir rol oynamıştır.
Türk Esnaf ve Sanatkarları bugünde toplumsal barışın, Milli Birlik ve Beraberliğin sağlanmasında sorumluluğunu devam ettirmektedir.
Milletler, tarihlerindeki köklü, sağlam kültürler ile geleceğe umutla bakarlar. Şanlı tarihimizdeki Ahilik Kültürü asla vazgeçemeyeceğimizi ve gelecek kuşaklara aktaracağımız bilinmelidir.
Bugün el emeği, göz nuru, alın teri ile hayatta kalma mücadelesi veren Esnaf ve Sanatkârlarımızın Ahilik Haftasını (Esnaf Bayramını) kutluyor, bol kazançlı, bereketli, sağlık ve mutluluk dolu birlik ve beraberlik içerisinde geçirmelerini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum" diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli