Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?Ahmet Akın, çok değerli bir kişidir?

?Ahmet Akın, çok değerli bir kişidir?

Kılıçdaroğlu, Akın´ı adaylıktan çekmesi nedeniyle üzülmüş!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun, 31 Mart yerel seçiminde, Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adaylığının İYİ Parti´ye bırakılmasına üzüldüğü belirtildi.

SÖZCÜ Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, 18.12.2018 tarihinde, ?O lükse sahip değiliz? başlıklı köşe yazısının bir bölümünde, bu konuya yer verirken şunları yansıttı:

?Türkiye´de belediyeler, hele de büyükşehir belediyeleri çok önemlidir. Büyük kentlerin neredeyse bütün maddi ve manevi kaynakları Büyükşehirlerin elindedir. Merkezde bile olsa, ilçe belediyelerinin yetkisi onların onda biri kadar değildir. Bu yetki ve parasal paylaşımlar nedeniyle aynı partiden bile olsa Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında ihtilaf çıkar.

CHP-İYİ Parti ittifakı üzerinde duracağım.

Hiçbirimiz gönlümüzden geçen adayı seçecek lükse sahip değiliz.

Kemal Kılıçdaroğlu, bizim FETÖ davasını kınamak için birkaç gün önce gazetemizi ziyaret etmişti. Kendisine herkesin yanında açıkça sorum:

?Bu aday belirleme sürecinde yanlışlarınız oldu mu, sizi üzen bir durumla karşılaştınız mı?´

Dürüstçe verdiği yanıt çok ilginçti:

?Balıkesir adayımız Ahmet Akın olacaktı. Çok değerli bir insandır ve ismini açıklamıştık. Ama Balıkesir´i İYİ Parti´ye bırakmak zorunda kaldık. Buna üzülüyorum.´

Demek ki pazarlık aşamasında CHP´nin gücü Balıkesir´e yetmemişti. Siyasetin bir cilvesidir! Şimdi ben Balıkesir´de yaşayan bir CHP seçmeni olsam, bu durumda bile oyumu hiç tereddüt etmeden İYİ Parti´ye veririm.

Evet, hiçbirimiz önümüzdeki seçimde belli bir lükse sahip değiliz. Bu konuda çok dikkatli olmak ve kafalarımızı şimdiden ona göre oluşturmak zorundayız. Aksi takdirde Türkiye elden gidiyor.?

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ahmet Akın değerli kişidir
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli