Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ahmet Akın, Kapıdağ´da

Ahmet Akın, Kapıdağ´da

RES´lerin yarattığı tahribat yerinde incelendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Kapıdağ´a çıkarak, Rüzgar Enerji Santralleri´nin(RES), bölgenin doğası üzerinde yaptığı tahribatı yerinde inceledi.
Akın´ın, bölgeyi ziyareti sırasında yanında Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Poyraz, Balıkesir eski Milletvekili Mehmet Tüm, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, CHP Erdek Belediye Başkan Yardımcısı ve meclis üyesi Canan Kırdar, TEMA Vakfı Bandırma Temsilciliği yöneticileri ve Kapıdağ Dayanışma Platformu yöneticileri de hazır bulundu.
Burada bir konuşma yapan Kapıdağ Dayanışma Platformu Sözcüsü Onur Uçan, şunları söyledi:
?Kapıdağ konusunun ?Millet İttifakı´ olarak düşünülmemesi gerekir ve kesinlikle partiler üstü olarak değerlendirilmelidir. Bu bölgede halen FERNAS firması tarafından, çok sayıda ağaç kesilerek toplam 14 adet RES yapıldı. Bunların sayısının 19´a çıkarılacağını biliyoruz. Çünkü toplam 20 olursa Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu gerekli olacak. Yine bu bölgenin, söz konusu firmaya 49 yıllığına kiralandığını öğrendik.

Endişemiz, daha sonraki yıllarda RES´lerin sayısının daha da artması ve 150-200´lere ulaşmasıdır. Bizler, rüzgar enerjisine karşı değiliz. Ancak, Kapıdağ gibi eşsiz bir coğrafyanın tahrip edilmesine karşıyız ve artık güneş enerjisinden yararlanılması gerektiğine inanıyoruz.?
Gazetemize ayrıca açıklamada bulunan Uçan, ?Kapıdağ´da yapacağımız bu inceleme gezisi için Erdek Kaymakamlığına bir dilekçeyle başvuruda bulunduk. Ancak Kaymakamlıkça bize, ?Burası özel mülktür. Benim bu konuda izin vermem mümkün değildir. Dilekçenizi geri alın´ yanıtı verilmesi üzerine dilekçemizi geri aldık? dedi. Uçan, ?Aslında bu inceleme gezimizi geçen hafta cuma günü yapacaktık ama Milletvekilimiz Ahmet Akın´ın oğlunun küçük bir operasyon geçirmesi nedeniyle bugüne ertelemek zorunda kaldık? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Ahmet Akın Kapıdağ
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu