Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ahmet Mekin de rol aldı ?Göçlerin Gölü? belgeseli tamamlandı

Ahmet Mekin de rol aldı ?Göçlerin Gölü? belgeseli tamamlandı

Bandırma Belediyesi´nin ana sponsorluğunu üstlendiği ?Göçlerin Gölü? isimli belgesel filmin çekimleri tamamlandı.

Çekimleri yaklaşık 4 ay süren belgeselin kurgu sürecinin ardından, Bandırma Kuşcenneti´nin ve Manyas Gölü´nün (Kuş Gölü) tarihsel önemini ele alan önemli bir belgesel film ortaya çıkacak. 

Danışmanlığını ?Altın Portakal? ve ?Altın Koza? film festivallerinin yönetmeni Tunç Başaran´ın yaptığı belgeselde Türk Sineması ve televizyon dizilerinin tanınmış oyuncusu, 1980 yılından beri Erdek´e bağlı Ocaklar Mahallesi´nde yaşayan Ahmet Mekin rol aldı.
?Göçlerin Gölü? belgeseli, dünyada ve ülkemizde kuşların göçüyle ismini duyuran Manyas Gölü´nü farklı bir özelliğiyle ele alırken, gölün çevresindeki köylerin son 200 yıllık tarihsel geçmişini beyaz perdeye taşıyor. Çekimleri Manyas Kocagöl, Bandırma Gölyaka, Bereketli, Yeni Sığırcı, Kuşcenneti ve Ergili köylerinde gerçekleştirildiği belgesel, aynı zamanda Manyas Gölü´nün kültürel ekolojisi üzerine yapılan ilk belgesel olma özelliğini taşıyor. Belgeselde, bu köylerde yaşayan Hıristiyan Don Kazaklarından, 93 muhacirlerine, Kafkas göçmenlerinden mübadillere kadar çok sayıda vatandaşımızın tarihsel geçmişleri işleniyor.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli