Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

AHMET AKIN, 31 MART SONRASI BALIKESİR’İ TÜRKİYE’YE ANLATTI:

AHMET AKIN, 31 MART SONRASI BALIKESİR’İ TÜRKİYE’YE ANLATTI:

ADALETLİ BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, katıldığı TV yayınında yerel seçim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yerel yöneticilerin şehirdeki herkesi kucaklayan bir anlayışta olması gerektiğine dikkat çeken Akın, “Adaletli bir belediye başkanı olacağım. Balıkesir’de farklı bir siyasetin önünü açacağım. Sosyal yardımlar eşit dağıtılacak. Oy veren de vermeyen de mutlu olacak. Herkesi kucaklayacağım. Halka hizmet Hakka hizmettir, Balıkesir halkına hizmet etmek ibadettir. Balıkesir'in hakkını iade edeceğim. Genç göçünü tersine çevireceğiz. Büyükşehir olduk ama büyük bir kasaba gibiyiz. Şehrimiz, İstanbul-Bursa-İzmir arasına sıkışmış, gelip geçilecek bir yer değil, gezilip görülecek, kazanan ve kalkınan bir şehir olacak. Balıkesir Planlama Ajansı’nı kuracağız. Hayvancılıkla ilgili, hem et hem süt üreticisine her türlü desteği vereceğiz. ” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, KRT TV’de katıldığı TV programında Balıkesir’in gündemi gündemi ve şehre verdiği sözlerini Türkiye ve dünyanın şahitliğinde anlattı. Şehirde yaşayan 1 milyon 300 bin Balıkesirli’nin başkanı olacağını, tüm hizmetleri ve yardımları adaletli şekilde yapacağını vurgulayan CHP’li Akın’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

‘AYRIŞTIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN OLACAĞIZ’

“Önce insan” diyen anlayışla, köylünün, çiftçinin, hayvancının, üreticinin kazandığı bir Balıkesir'i inşa edeceğiz hep birlikte. Yerel yöneticilerin bütün Balıkesir'i kucaklayan anlayışta olması lazım. Ben 1 milyon 300 bin kişinin belediye başkanı olacağım. Ayrıştıran değil, birleştiren olacağız. Kişiler üzerinden değil kolektif akıl üzerinden bir yapı oluşturmamız lazım. Biz buna adayız. Bunun içinde AK Partililer de, MHP'liler de, İYİ Partililer de… 1 milyon 300 bini ayırmadan hepsinin başkan adayı olarak çalışıyorum. Bunu zaten Balıkesirli hemşehrilerim biliyor.

‘MİLLİYETÇİYİZ, DEMOKRATIZ, ATATÜRKÇÜYÜZ’

İstiklal Madalyası sahibi dedem Ahmet Akın’ın torunuyum. Benim ismin de Ahmet Akın. Balıkesir çok büyük bir coğrafya. Her anlayıştan, her görüşten insan var. Bizim olmazsa olmazımız, biz milliyetçiyiz. Balıkesir Kuva-yi Milliye'nin başşehri. Bizler demokratız, kendimize göre muhafazakarız. Cumhuriyetçiyiz ve Atatürkçüyüz. Bu zaten Kuva-yi Milliye'nin başşehri Balıkesir'in olmazsa olmazı. Bu anlayışla çalışıyoruz. 

‘GEZİLİP GÖRÜLECEK BİR YER OLACAK’

Hakkını alamayan bir Balıkesir var. Benim burada ortaya koyacağım konu Balıkesir'in hakkını iade etmek. İkincisi, sıkışmış bir Balıkesir var. İstanbul-Bursa-İzmir arasına sıkışmış. Yani yol üzerinden gelip geçilecek bir yer değil. Balıkesir'in gezilip görülecek ve kazandıran bir yer olduğunu ortaya koymamız lazım. 

‘HAYAL SATMIYORUZ, GERÇEĞİ ANLATIYORUZ’

Sütte markayız. Ette markayız. Ama bunu üreticimize yansıtamıyoruz. Süt hayvanları şu anda mezbahaya gidiyor. İnsanlar tarımı terk ediyor. Büyükşehir olduk, ama köylerimiz ve kırsalımız boşalmış durumda. İşte onları canlandıracağız. Çalıştık yıllardır. Ortaya koyduk. Bunları hemşehrilerimle buluşturacağız. Hayal satmıyoruz. Gerçeği anlatıyoruz. Balıkesir'in değerlerini Balıkesir'e iade edeceğiz.

‘GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ’

Göç ediyor gençler. Yurtdışında yaşama hayali kuruyorlar. Ben kendi adıma Balıkesir'de gençlerin göçünü tersine çevireceğim. Teknolojik imkanları ortaya koyacağız. Onların Balıkesir'de kalmalarını, çiftçilik yapmak istiyorsa yapmasını ama teknolojik ortamda... Verimli, kazanan ve kalkınan Balıkesir'i inşa edeceğiz. Yapacak çok işimiz var. Onun için heyecanlıyım. Onun için mücadele aşkımız var.

‘İNSANLAR İŞSİZ, AŞSIZ KALMAYACAK’

Balıkesir'de ben istiyorum ki evlatlarım sabah okula giderken kahvaltı edebilsin. Süt üreticisi sütünü üretebilsin. Her kapıda süt olsun sabahları. Önce kendi memleketimizi kalkındıracağız. Ne yapacağını anlatmak kadar güzel bir şey yok. Balıkesir'de de büyük bir çalışma alanımız var. 20 ilçemiz var, hizmet bekleyen çok insan var. Kreşlere ihtiyacımız var. İşsizlik çok. 42 bin işsizimiz var. Kendi memleketimi kurtarayım, kendi memleketimde insanlar işsiz kalmasın, aşsız kalmasın. Derdim o. Siyasi oyunlara, manevralara Balıkesir'i kurban etmeyeceğim.

‘ADALETLİ BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM’

En büyük vaatlerimden biri adaletli bir belediye başkanı olmak. Bu çok önemli. Adaletsiz bir noktadayız şu an her konuda. Neden ayrım yapmayacağım? Ben istiyorum ki süt ihtiyacı olan bir bebeğin, et ihtiyacı olan ailenin, iş ihtiyacı olan gencin ihtiyacını ayırırken o partiden bu partiden diye ayırmak insan onuruna aykırı bir şey. Sosyal yardım yaparken sağ elin verdiğini sol el görmeden yapmak lazım. Bizim anlayışımız şu. Halka hizmet demek, Hakka hizmet demektir. Benim için Balıkesir halkına hizmette ibadettir.

‘OY VERENİ DE VERMEYENİ DE KUCAKLAYACAĞIM’

Balıkesirimiz siyasete kurban gitmeyecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde siyaset yapılmasına izin vermeyeceğim. Neden izin vermeyeceğim? İstiyorum ki hakkın, hukukun, adaletin eşit dağıtıldığı bir Balıkesir olsun. Sosyal yardımların, hakkın, hukukun iyi teslim edilmesi lazım. İnsanlar oy versin, vermesin. Size yetki veriliyor. Yetki kutsaldır. Kişilerin hakkını teslim alıyorsunuz. Önemli olan oy vereni de vermeyeni de mutlu edip onu kucaklamak. İşte ben bunu başaracağım. 

‘BALIKESİR PLANLAMA AJANSI’NI KURACAĞIZ’

Biz büyükşehir olduk ama büyük bir kasaba gibiyiz, merkeze baktığınız zaman. Kırsalda köylerimiz boşalıyor. Böyle bir şey olamaz, kabul edilemez. Gençleri tutacağız, üretimi destekleyeceğiz. Tarlada ürünü bırakmayacağız. Bunu nasıl yapacağız? Söyleyeyim. Önce Balıkesir Planlama Ajansı’nı kuracağız. Çünkü planlanmayan hiçbir şeyin başarılı olmasına imkan yok. Türkiye’de planlamayı unuttular. Planlamanın olmadığı her konu başarısızlığa gider. 

‘KALKINAN VE KAZANAN BALIKESİR’

Planlama ajansımızın altında tarımsal kalkınma birimi oluşturacağız. Hayvancılıkla ilgili, hem et hem de süt üreticisiyle ilgili her türlü desteği vereceğiz. Bunu bilimsel çalışmalarla yapacağız. Zor bir iş çünkü. Hayvancılık yapıyorsunuz. O işi bir bıraktınız mı bir daha geri dönemezsiniz. Balıkesirimizde süt hayvanları mezbahaya gidiyor, insanlar ağlıyor. Emek vermişler senelerce. Kırsal mahallelerde insanlar torunlarına hasret gidiyor. Hep yaşlı nüfus. Bu göçü tersine döndürüp kalkınan, kazanan bir Balıkesir'i inşa edeceğiz.

Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı