Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ahmet Akın: Gazetecilik, halka hizmet yolunda birçok baskıyı göze almaktır

Ahmet Akın: Gazetecilik, halka hizmet yolunda birçok baskıyı göze almaktır

Basının iktidar tarafından sindirilmeye çalışıldığını söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akın Gazetecilik, halkın haber alma özgürlüğüne cesurca hizmet etmektir.” dedi.

Basının iktidar tarafından sindirilmeye çalışıldığını söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akın “Gazetecilik, halkın haber alma özgürlüğüne cesurca hizmet etmektir.” dedi.

Sermaye ile iktidar arasında sıkışan medya

Türkiye’de basının işleyişinin Amerika’ya ve Avrupa ülkelerine göre çok pasif durumda olduğunu söyleyen Ahmet Akın, şu anda ülkemizde basının yönetilmesi gerekli bir araç olarak görüldüğünü belirtti. Akın “Hâlbuki gazetecilik, tüm dünyada devletin yasama, yürütme ve yargı gücüyle eş değerde dördüncü bir güç olarak karşımıza çıkıyor. Bu güç, basının halktan kazandığı bir güçtür. Basını susturmaya çalışmak, halkı susturmaya çalışmaktır.” dedi.

‘Bugün birçok basın emekçisi arkadaşımızın karşılaştığı zorlukları hepimiz biliyoruz. Halka, halkın haber alma özgürlüğüne hizmet yolunda birçok şeyi göze alan gazetecilerimizi susturmaya çalışmak bir ülkenin demokrasisine ve hatta meşruluğuna bir darbe gibidir.’ dedi.

Medya patronlarının pek çoğunun tek işi medya değil, aynı zamanda birer ticaret ya da siyaset insanı diyen Akın, durum böyle olunca gazetecilerin üzerindeki patron baskısının arttığını, gazeteciliğin halka hizmetten çıkıp, patrona ve onların amaçlarına hizmet etmeye dönüştüğünü söyledi.

Özgür gazetecilik, özgür bir ülke demek

Bugün iktidarın çok bariz bir şekilde medya üzerinde baskı ve ayrımcılık yaptığını anlatan Akın; “Özgür bir ülke istiyorsak bunu öncelikle özgür bir gazetecilik anlayışı ile yapabiliriz.” dedi. 

Tutuklu gazeteciler gerçeği ortadayken bu gün kara bir leke gibidir. Baskılardan sıyrılarak işini yapmaya çalışan onlarca basın emekçisi var. Özgür ya da tutsak tüm gazetecilerin bu gününde özgürlük için mücadelemize devam edeceğimizi ve daima yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli