Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

AHMET AKIN, GENÇ NÜFUSA DİKKAT ÇEKTİ

AHMET AKIN, GENÇ NÜFUSA DİKKAT ÇEKTİ

‘PIRIL PIRIL GENÇLERİMİZ GURBETE GİTMEYECEK’

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Türkiye genelinde genç nüfusun en az olduğu iki ilden birinin Balıkesir olduğuna dikkat çekerek, “Balıkesir’de doğup büyüyen, bu şehirde yetiştirdiğimiz gençlerimiz, Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ gibi üniversitelere gittikten sonra buraya geri dönmüyor. Balıkesir’in pırıl pırıl beyinleri, rızkını aramak için gurbete çıkmış. Söz veriyorum beyin göçünü tersine çevireceğiz. Gençlerimiz Balıkesir’e gönüllü olarak dönecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Balıkesir kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu. Akın’ın konuk olduğu küçük işletmelerde, Balıkesir’de gençlerin yaşadığı işsizlik sorunu ve farklı kentlere yönelen genç göçü gündeme geldi. Esnaf, zor şartlarda yetiştirdikleri çocuklarının üniversiteden mezun olduktan sonra ya işsiz kaldığını ya da farklı büyük şehirlere göç edip zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini dile getirdi. CHP’li Akın, söz konusu sorunun, devletin resmi dairesi olan Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı “İstatistiklerle Gençlik” çalışmasına da yansıdığına dikkat çekti. Akın, “Şimdi TÜİK’in en son açıkladığı ‘İstatistiklerle Gençlik’ adlı bir çalışma var. Devletin istatistik kurumu diyor ki, Türkiye’de genç nüfusun en az olduğu iki tane şehir var. Bunlardan birisi Balıkesir. Şehrimizdeki genç nüfus sadece yüzde 12.3 seviyesinde. 7-8 sene önce bu oran yüzde 13.8’deymiş. Gençlerimiz Balıeksirimizden gidiyor. Bunu ben söylemiyorum, TÜİK söylüyor. Balıkesir, genç nüfusta Türkiye’nin en gerisine düşmüş. İşsiz kalan, ekmeğinin derdine düşen, aradığı sosyal yaşamı bulamayan… Çok sebep sayabiliriz. Gençlerimiz teker teker Balıkesir’i terk etmiş” ifadelerini kullandı.

‘SÖZ VERİYORUM, TERSİNE DÖNECEK’
Akın, devletin resmi verilerinin yalan söylemeyeceğinin altını çizerek, “Bu veriler bize neyi anlatıyor? Bugüne kadar Balıkesir’i yönetenler, genç kardeşlerimizi burada tutmak için yeterli çabayı göstermemişler. Gençlerin feryadını duymamışlar. Yapabilirlerdi, yapmamışlar. Büyükşehir Belediyesi’nin büyük büyük imkanlarını gençlerimizi bu şehirde tutmak için kullanmamışlar. Balıkesir’in pırıl pırıl beyinleri de rızkını aramak için gurbete çıkmış. İş imkanı için Bursa’ya, İzmir’e giden de var, ekmeği için İstanbul ve Ankara’da zorlu şartlar altında mücadele eden de var. Bu kardeşlerimin büyük bölümü, milletvekili olduğum ilk günden beri bana ulaşıyor. ‘Biz doğup büyüdüğümüz yerde, Balıkesir’de yaşamak istiyoruz ama imkanların yetersizliği bizi göç etmeye zorluyor’ diyorlar. Bugüne dek bu kardeşlerimize elimden geldiğince destek olmaya çalıştım. Bana ulaşan hiçbir gencimize asla ‘hangi partidensin’ demedim, her zaman ‘sana nasıl yardımcı olabilirim kardeşim’ dedim. Şimdi de Allah’ın izni, hemşerilerimin gönülden desteğiyle 1 Nisan’dan itibaren yöneteceğimiz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, pırıl pırıl gençlerimizi Balıkesir’e gönüllü olarak döndürmek için var gücüyle çalışacak. Balıkesir’de doğup büyüyen, bu şehirde yetiştirdiğimiz gençlerimiz, Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ gibi üniversitelere gittikten sonra buraya geri dönmüyor ya. Ben size söz veriyorum. Ahmet Akın bu beyin göçünü tersine çevirecek” diye konuştu.

‘ÖZ EVLATLAR GURBETE GİTMEYECEK’
Balıkesir’in öz evlatlarının artık gurbete gitmeyeceğini, gurbette olanların da gönüllü olarak geri döneceğini kaydeden Ahmet Akın şunları söyledi:
“Balıkesirimize kan kaybettiren bu göçü tersine çevirmeye kararlıyım. Ahmet Akın gençlerimize de yakın. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Bursa’da hatta Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında çok sayıda Balıkesirli mühendisimiz, bilim ve sanat insanlarımız, yatırımcılarımız, girişimcilerimiz var. Söz veriyorum hepsini Balıkesirimize, memleketlerine geri döndüreceğim. Belediyelerimizin Türkiye’nin farklı kentlerinde uyguladığı ve başarılı sonuçlar aldığı ispatlanan kariyer ve istihdam ofislerini Balıkesir’imizde de açacağız. Bu ofislerimiz hem doğru işverenle doğru çalışanı buluşturacak, gençleri meslek sahibi yapacak, mesleği olanları da daha donanımlı hale getirecek. Bunu bizim belediyelerimiz başardı, tıkır tıkır işliyor. Aynısını Balıkesir'de de yapacağız. Balıkesir’imizin en önemli sorunları olarak vatandaşlarımızın bize her an sıraladığı ulaşım, altyapı ve pahalı su konularında çok hızlı hareket etmek zorundayız. Uluslararası fonları getirip, bu yatırımları hızla yaparken Balıkesirimizin dünyaya açılan yüzleri, pırıl pırıl genç beyinlerimize de ihtiyaç duyacağız. Ahmet Akın kardeşiniz söz veriyor. Ulaşım, altyapı ve pahalı su sorunlarını hızla çözeceğim.”

‘BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARINA ÖNEMLİ MESAJ’
Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ndeki çalışanlara da seslenerek, “Büyükşehir’de görev yapan işçi, memur, sözleşmeli kardeşlerime, Balıkesirimiz için elini taşın altına koyan yönetici ve uzman kardeşlerime de bir önemli bir mesajım var. Benim yetiştiğim kültürde ekmek namustur. Kimsenin ekmeğiyle oynamam. Balıkesirlinin hakkına el sürmemiş herkesle çalışmaya devam edeceğimi defalarca tekrar ettim. Yine tekrarlıyorum. Size farklı şeyler anlatanlara, Balıkesir Ahmet Akın’ı bağrına bastıktan sonra telaşa düşüp hergün ayrı bir yalan uyduranlara sakın inanmayın. Ben Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde alnının teriyle çalışıp kazanan her bir kardeşimin ekmeğini büyütmeye geliyorum. Balıkesir'imizin bereketini, bolluğunu artırmaya geliyorum” dedi.



Anahtar Kelimeler: AHMET NÜFUSA DİKKAT ÇEKTİ
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı