Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AHMET AKIN, ÖZEL ÇOCUKLAR VE HANIMLARA SÖZ VERDİ

AHMET AKIN, ÖZEL ÇOCUKLAR VE HANIMLARA SÖZ VERDİ

‘DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK MERKEZLER AÇACAĞIZ’

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Balıkesir ile ilçelerindeki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin temsilcileri ve BALOSB’deki fabrikaların çalışanlarıyla buluştu. Akın, “Dezavantajlı bireylere yönelik projeler için uluslararası fonlar hazır. Bunları Balıkesir’e getirip dünyaya örnek olacak merkezleri şehrimizin her bir yanına açacağız. Balıkesirimizde alan el veren eli görmeyecek, sosyal yardımlar artarak sürecek. Çalışmak isteyen hanım kardeşlerimizin evlatlarını emanet edeceği kreşler açacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Balıkesir Özel Eğitim Kurumları Konfederasyonu üyeleriyle bir araya geldi. Akın, zihinsel, bedensel, işitsel, görme yetersizlikleri olan, down sendromlu, otizmli özel çocukların ve velilerinin sorunlarını, onlarla en çok vakit geçiren eğitmenlerinden tek tek dinledi. “Balıkesir’de özel eğitime ihtiyaç duyan her çocuğumuz bu hakka erişecek” diyen Ahmet Akın şunları söyledi:

“Balıkesirimiz’de özel çocuklarımızı ve velilerimizi rahat ettirmek için ne yapacağımızı alanlarında uzman isimler çalıştı, hazırlıklarını yaptı. Fakat biz yolun başında bir söz verdik. Dedik ki, ‘Balıkesirimizi ortak akılla yöneteceğiz.’ Sözümüzü bugünden tutuyoruz. Şehrimizdeki dezavantajlı kardeşlerimizin ve ailelerinin sorunlarını, ihtiyaçlarını, beklentilerini en iyi sizler biliyorsunuz. Özel eğitim merkezlerinde dezavantajlı bireylerin sıkıntılarını birebir gören, yaşayanlar sizlersiniz. Onların sesi olarak bize aktardıklarınız çok kıymetli. Her alanda atacağımız adımları ortak akılla belirleyeceğiz.”

‘DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK’ 

“Özel çocuklarımız ve velilerimizin huzuru bizim de huzurumuz” ifadesini kullanan Akın, “Toplumumuz içerisinde bize emanet edilen, başımızın üstünde taşımamız, hassasiyetle yaklaşmamız gereken gruplarımız var. Özel eğitime ihtiyaç duyan özel çocuklarımız ve onların aileleri başta geliyor. Balıkesirimizde dezavantajlı bireylerimize verilen hizmetin dünya standartlarını yakalaması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin uygulayacağı projeler hazır. Bu projeler için dünya ve Avrupa’daki fonlar çok sayıda hibe dağıtıyor. Yerel yönetimler olarak dezavantajlı bireylerin hayatını kolaylaştırmaya niyet ettiğinizde fonlar orada hazır. Biz bunları Balıkesir’e getirip dünyaya örnek olacak merkezleri şehrimizin her bir yanına açacağız. Örneğin Bandırma Belediyemiz, geçen yıl bir Engelsiz Yaşam Köyü kurdu. Bu tür projeleri doğasıyla öne çıkan Kepsut, Dursunbey, Bigadiç, Sındırgı gibi ilçelerimize de yaygınlaştıracağız.” 

‘YARDIMLAR ARTARAK SÜRECEK’

Ahmet Akın, “Balıkesir’de dünyaya örnek olacak bir yaşam köyü kuracaklarını belirterek, “Aynı zamanda şehir merkezinde de dezavantajlı bireylerimizi gündüz vakti misafir edeceğimiz bir merkez olacak. Aileler özel gereksinimli bireylerimizi ya da Alzheimer hastası yaşlılarımızı günübirlik bize emanet edecek, dışarıdaki işlerini rahatça halledebilecek. Bunlar sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazları. Başka şehirlerde belediyelerimiz bu projeleri gerçekleştirdi. Tıkır tıkır işliyor. Balıkesir’de hızla hayata geçirip dezavantajlı bireylerimizin yanında olacağız” dedi. Balıkesir’in Ahmet Akın’ı bağrına basması sonrası telaşa düşen bazı grupların “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde yönetim değişirse sosyal yardımlar kesilecek” yalanını yaymaya çalıştığını belirten Akın, “Sosyal yardımların kesileceği tam bir kuyruklu yalan. Buna hiç kimse inanmasın. Bunu beş yıl önce İstanbul ve Ankara için de söylediler. Ne oldu? Aradan geçen beş yılda sosyal yardımlar ciddi anlamda arttı. Ayrıca yardımlar ihtiyaç sahiplerini rencide etmeyecek şekilde dağıtılmaya başlandı. Ahmet Akın’ın sözüdür. Balıkesir’de de alan el, veren eli görmeyecek, sosyal yardımlar artarak sürecek” diye konuştu. Buluşmada Akın’a CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı da eşilk etti.

‘EVLATLAR BİZE EMANET’

Akın, programının devamında Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (BALOSB) fabrikaları ziyaret etti. Yarış Kabin, Fer Çelik, Hisar Süt Ürünleri, Eğinlioğlu Zincir Sanayi, Baymob Mobilya ve Tınaz Tarım’ın üretim tesislerinde çalışanlarla bir araya gelen Akın, Balıkesirli hemşerilerinin taleplerini dinledi. Balıkesir’de çalışmak isteyip de çocuğunu emanet edecek kimsesi olmadığı için iş yaşamına katılamayan hanımların yanında olacaklarını vurgulayan Akın şunları söyledi:

“Bu konuda çok talep geliyor. Hanım kardeşlerimiz diyor ki, çocuklarımızı gündüz emanet edebileceğimiz bir yer olsa, biz çalışmak istiyoruz. Belediyelerimiz Türkiye’nin dört bir yanında çok sayıda kreş açtı, bu sorunu çözdüler. Biz de sosyal belediyeciliğin gereği olarak Balıkesirimize kreşlerimizi açacağız. Belediye buradan gelir elde etmeyecek. İş yaşamına katılmak isteyen hanım kardeşlerimiz, evlatlarını bize emanet edecek, huzur içerisinde işe gidip çalışabilecek.”



Anahtar Kelimeler: AHMET ÇOCUKLAR HANIMLARA VERDİ
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı